Gå til sidens hovedinnhold

Rødt nivå i skoler – vi som er foresatte må nå ta et ekstra ansvar

«Derfor har jeg denne enkle oppfordringen til alle oss som er foresatte til skoleelever.»

Debattinnlegg Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det blir en tøff hverdag for de ansatte i skolene fremover. Med rødt nivå vil tiltak være skjerpet og arbeidsbelastningen stor. Samtidig vil de ansatte i skolen ha det litt tryggere på jobb, med færre nærkontakter og strengere smittevernregler.

Men dette er tøft.

Derfor har jeg denne enkle oppfordringen til alle oss som er foresatte til skoleelever: Hvis vi lever litt ekstra strengt, kutter ned på nærkontakter og ikke-nødvendige sysler på fritiden, så kan vi også redusere risikoen for å bringe smitte inn i klasserommene. Slik kan vi bidra til å gi de ansatte en enda litt tryggere arbeidsplass, noe som igjen vil gjøre skolehverdagen til barna våre bedre. La oss stå sammen med de skoleansatte nå i det som forhåpentligvis blir siste tunge oppløpet.

Tusen takk til alle ansatte i både skoler og barnehager som gir barna våre en trygg hverdag, på tross av en svært utrygg tid. Helter om dagen, er dere!

Dette er nytt på rødt nivå

Den nye smittevernveilederen for skolene har følgende endringer på barne- og ungdomsskole:

  • Tydeligere råd om nærkontakter. Det blir lettere å definere hvem som skal i karantene. Nærkontakter er personer som har vært i mindre enn to meters avstand fra den smittede i mer enn 15 minutter.
  • Smitteverntiltak for elever med særskilte behov og ansatte er tydeliggjort.
  • På rødt nivå bør antall kontakter elevene har i løpet av en uke halveres i forhold til gult nivå. Det betyr at man må dele klassene i mindre grupper.
  • Skoleeier kan anbefale bruk av munnbind for elever og ansatte utenfor undervisningen, for eksempel i friminuttene og på vei til klasserommene. Munnbind anbefales uansett ikke for barn opptil 13 år.

Kommentarer til denne saken