(Halden Arbeiderblad) – Det kunne ikke ha vært en mer passende artist som fyller Fredriksten festning etter at Tons of Rock pakket sekken og dro, sier Tom Skjeklesæther.

– La grunnlaget for Tons of Rock

Han har vært med i gruppa som har jobbet for å hente inn en artist av denne størrelsen til festningen. Forhåpentligvis den første av flere.

– Robert Plant og Led Zeppelin var betydelig med på å legge grunnlaget for den musikksjangeren som Tons of Rock i all hovedsak er fundamentert på. Derimot har han utviklet seg på en helt egenartet måte, og dekker nå et mye større område som musiker, utdyper han.

Denne konserten har kommet i stand i et samarbeid med Bergen Live, som har lang erfaring med å arrangere betydelige konserter på Koengen, Bergenhus festning.

– Vi har stor kompetanse i Halden med å gjennomføre konserter av denne størrelsen, mye også takket være Tons of Rock, sier Gina Finsrud i Halden kommune.

Samarbeid med Bergen

I september var Frank Nes fra Bergen Live invitert til Halden for å snakke med representanter for kommunen og kulturmiljøet.

– Etter det møtet begynte vi å snakke om muligheten for å få Robert Plant til både Halden og Bergen, sier Skjeklesæther.

Nå er det altså en realitet, og rocken kommer tilbake til festningen.