Robert Plant kommer til Halden

Robert Plant kommer til grensebyen sommeren 2019.

Robert Plant kommer til grensebyen sommeren 2019. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Den legendariske og allsidige sangeren fra Led Zeppelin skal teste holdbarheten i festningsmurene med sin vokalstyrke til sommeren.

DEL

(Halden Arbeiderblad) – Det kunne ikke ha vært en mer passende artist som fyller Fredriksten festning etter at Tons of Rock pakket sekken og dro, sier Tom Skjeklesæther.

– La grunnlaget for Tons of Rock

Han har vært med i gruppa som har jobbet for å hente inn en artist av denne størrelsen til festningen. Forhåpentligvis den første av flere.

– Robert Plant og Led Zeppelin var betydelig med på å legge grunnlaget for den musikksjangeren som Tons of Rock i all hovedsak er fundamentert på. Derimot har han utviklet seg på en helt egenartet måte, og dekker nå et mye større område som musiker, utdyper han.

Denne konserten har kommet i stand i et samarbeid med Bergen Live, som har lang erfaring med å arrangere betydelige konserter på Koengen, Bergenhus festning.

– Vi har stor kompetanse i Halden med å gjennomføre konserter av denne størrelsen, mye også takket være Tons of Rock, sier Gina Finsrud i Halden kommune.

Samarbeid med Bergen

I september var Frank Nes fra Bergen Live invitert til Halden for å snakke med representanter for kommunen og kulturmiljøet.

– Etter det møtet begynte vi å snakke om muligheten for å få Robert Plant til både Halden og Bergen, sier Skjeklesæther.

Nå er det altså en realitet, og rocken kommer tilbake til festningen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.