Enige med grunneierne

DISSE SKAL RIVES: De røde kulene forteller hvilke boliger og næringsbygg som etter hvert vi bli revet i forbindelse med utbyggingen av firefeltsveien Seut-Ørebekk. Til høyre ser vi den tidligere Esso-stasjonen og bygget ved siden av. 
PS! De hvite kulene viser hvilke boliger som allerede har blitt revet.

DISSE SKAL RIVES: De røde kulene forteller hvilke boliger og næringsbygg som etter hvert vi bli revet i forbindelse med utbyggingen av firefeltsveien Seut-Ørebekk. Til høyre ser vi den tidligere Esso-stasjonen og bygget ved siden av. PS! De hvite kulene viser hvilke boliger som allerede har blitt revet. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

I forbindelse med utbyggingen av firefeltsveien mellom Ørebekk-Simo, har Statens vegvesen nå kommet til enighet med grunneierne av næringsbyggene som skal rives.

DEL

Se her hvilke bygg som rives i februar/marsDermed har Statens vegvesen nå tilgang på alle eiendommene som skal brukes til veien. Likevel gjenstår forhandlinger om summene for byggene som skal rives.

– Jeg tror vi kommer til enighet også på dette området, opplyser prosjekteringsleder i Statens vegvesen, Per Lyder Nyland til Fredriksstad Blad.

Les også: Tror én av fire dropper bilen fra 2017

14 bygg rives

Han regner med at Statens vegvesen må ut med rundt 70 millioner kroner for eiendommene det er snakk om.

I alt skal 14 bolig- og næringsbygg rives. Fire bolighus på Seut er allerede jevnet med jorden. Det skjedde i april i fjor.

– Fortsatt er det vanskelig å angi eksakte summer, men jeg tror vi havner i en størrelsesorden på 65–70 millioner, legger prosjekteringslederen til.
Dermed ser det ut til at rivingen av næringsbyggene kan starte i månedsskiftet februar/mars.

Som tidligere omtalt håper man på en byggestart av prosjektet i løpet av sommeren.
Alt er imidlertid avhengig av Stortinget før man kan sette i gang med arbeidene. Etter planen skal firefeltsveien stå ferdig i 2017.

Les også: 110 millioner kroner dyrere på to år

Har holdt fremdriften

– Så langt har vi holdt fremdriftsplanen, hevder Per Lyder Nyland.

På Ørebekk-siden skal både Shell-stasjonen og bakeridelen til Fasvo rives. I tillegg forsvinner også bilpleieforretningen, (tidligere Esso-stasjonen), og bygget ved siden av som blant annet inneholder en bruktforretning og et gatekjøkken, (ved rundkjøringen).

Når det gjelder Seut-siden, står flere næringsbygg for fall. Seut Industrier, (fire bygg), TB-Rep og Ducati-utsalget vil etter hvert forsvinne i området før arbeidene kan settes i gang.

Firefeltsveien er planlagt med gang- og sykkelveier på begge sider.

Les også: Maksimalt 10 prosent rabatt fra 2017

Artikkeltags