Rikke er født og oppvokst i Torsnes, hvor hun alltid har hatt en forkjærlighet for de med fire ben.

– Jeg kan ikke huske første gang jeg red, men jeg var nok ganske liten, sier hun. For åtte år siden begynte hun å trene under Espen Johannessen på Jeløya utenfor Moss.

– Esben var en veldig flink trener som lærte meg mye og ikke minst det å mestre ponnien, sier Rikke om treneren som i juni i år døde 53 år gammel.

Ved Johannesens bortgang mistet ryttermiljøet en av sine aller største profiler. Gjennom en rekke år var han en av landets beste ryttere med deltagelse både i VM og EM. Han var også trener for en rekke lovende ryttere.

– Jeg fikk vite at han var syk i februar, så dette var en utrolig trist beskjed å få, sier Rikke om gamletreneren.

Får gode råd

Den siste tiden er er det meriterte Jon Harald Gulliksen som har vært Rikkes læremester.

– Han er også veldig flink til å gi råd og er veldig viktig for min utvikling som rytter. Du kommer ingen vei uten en god trener, mener 16-åringen. Hun legger ned mye tid på hestesporten og trener nesten daglig.

– Blir du aldri lei?

– Jeg vet nesten ikke om noe annet. Jeg har vokst opp med dette og synes det er veldig gøy. Bortsett fra skolen blir det ikke stort annet jeg har tid til, sier Torsnes-jenta som denne høsten begynner på videregående skole. Hun er inne i sitt siste år med ponnien «Lyncott Fancy Pants». Neste år er det juniorhest som står for tur og Rikke har allerede sikret seg en frank hest i «Saga De Moyon».

– Det er litt kjipt at jeg snart er ferdig med ponniklassen, men det skal bli gøy med hest også, sier hun.

 

Dobbeltmester i nordisk

Under nordisk mesterskap i Århus ble det full klaff for den lovende rytteren som representerer Borge Rideklubb. Hun tok gull både i individuelt og i lagklassen. I løpet av mesterskapet red hun to runder under lagkonkurransen, samt tre individuelle runder, der samtlige runder var feilfritt.

– Ble du overrasket over hvor bra det gikk?

– Ja, det er første gangen jeg har ridd feilfritt gjennom et helt mesterskap. Jeg hadde forhåpninger om en topp-fem plassering, så det var litt uventet at det skulle gå så bra, forteller Rikke som gir skryt til arrangøren for fine baner.

– Jeg klarte å holde hodet kaldt underveis og ponnien hoppet helt supert. Det er viktig å tenke positivt og det gjorde jeg hele veien, sier Rikke som etter hjemkomst fra Danmark ble feiret av familie og venner.

Håper på gull

Denne uken avvikles NM i Drammen, hvor Rikke er en av favorittene til å ta hjem gullet. Mesterskapet blir en oppkjøring til EM som starter neste helg i polske Strzegom.

– Jeg har aldri vært i Polen tidligere, så det gleder jeg meg til. Å få møte noen av Europas beste ryttere blir en god erfaring. Målet er å gjøre det så bra som mulig, så får vi se hvor høyt oppe på resultatlistene jeg kommer, sier Rikke som har stor støtte fra familien.

– Mamma er alltid med og pappa også dersom han har tid. Mormor og morfar har også reist mye rundt for å se meg.