Gå til sidens hovedinnhold

Full galopp under nordisk mesterskap i mounted games i Borge

Artikkelen er over 6 år gammel

Ti ryttere fra Fredrikstad og Sarpsborg representerte Norge under nordisk mesterskap i den fartsfylte sporten mounted games denne helgen.

Mounted Games er en ponnistafett med mye fart og spenning. Her rir man i full galopp gjennom kjegler, hopper av og på hestene i fart og utfører krevende øvelser i et enormt tempo.

Dette er ikke en sport for pyser. Det er vanlig at man rir på lag, i par eller individuelt. Denne helgen inviterte Fredriksborg Hestesportsenter til nordisk mesterskap individuelt for aller første gang. Det har aldri vært arrangert nordisk mesterskap individuelt i Norge før. Stevnet var både lørdag og søndag.

 

Norge rir for gull

På lørdag ble det ridd tre grunnomganger der rytterne samlet poeng. Poengene avgjorde om de kom til A, B eller C finale på søndag. Det var mange flinke ryttere fra Norge, Sverige og Danmark. Mange av rytterne fra Norge har tidligere deltatt i NM, EM og VM.

Les også: Ble tatt ut på landslaget

– Jeg har stor tro på at Norge tar gullet denne helgen, vi har mange flinke ryttere og hester som imponerer stort, forteller Karianne Brekken som er grenleder i Norgesrytterforbund og aktiv mounted games rytter.

Se stort bildegalleri:

Bildeserie

Nordisk mesterskap i «mounted games», Fredriksborg hestesenter

Marlene Merven ridde på juniorlandslaget i fjor og var under mesterskapet i år klar for å konkurrere mot seniorene.

-Det blir første gang jeg konkurrerer mot seniorene. Jeg er litt nervøs fordi jeg møter større konkurrenter, men jeg skal bare ri på så går det nok bra, forteller hun rett før hun går inn på oppvarmingsbanen.

 

Lokale ryttere

Det var omtrent 40 ekvipasjer som startet under helgens mesterskap. Av alle ekvipasjene var det ti ryttere som representerte Fredrikstad og Sarpsborg. Alle disse rytterne har tidligere resultater fra NM og EM. Rytterne hadde derfor med seg mye erfaring og mange gode kort for å komme med i A-finalen på søndag.

 

Godt miljø

Mounted Games er en relativt liten sport i Norge, med omtrent 50 aktive ryttere.

– Siden det er en liten sport, så har det blitt sånn at alle kjenner alle. Det gjør at det er et fantastisk miljø, sier Karianne Brekken.

Under stevnet lånte de nemlig ut hester til hverandre, spiste felles frokost sammen, bodde på samme sted og snakket med motstanderne sine under oppvarmingen og etter konkurransen.

Ønsker flere i sporten

– Her er det plass til alle og vi trenger flere ryttere, sier Karianne. Hun håper på å få flere inn i sporten og forteller at det er en sport for dem som er litt tøffe. Som et tiltak for å få flere inn i sporten jobber de nå med å få Mounted Games inn i rideskoler, sier Brekken

– Jeg kan ikke si at det er noe annet enn dødskult og jeg oppfordrer alle til å prøve det ut. Dette er en sport med mye fart, høyt tempo og adrenalinkikk. Det er også noe man kan komme og se på uten å kunne så mye om hest. Her har man det gøy med hestene og får mange nye venner, forteller hun til slutt.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.