Domkirken omringet av stengsler til over helgen

PROBLEMER: Regn og småproblemer gjør at området rundt Domkirken ikke blir åpnet for trafikk før over helgen.

PROBLEMER: Regn og småproblemer gjør at området rundt Domkirken ikke blir åpnet for trafikk før over helgen. Foto:

Veiarbeidene i Riddervoldsgate og området rundt vil trolig vare til ut i neste uke.

DEL

Fredrikstad kommune varslet i forrige uke at asfaltarbeider i Riddervolds gate og fylkesvei 108 kom til å ta fire - fem dager.

Nå viser det seg at flere problemer har oppstått.

Dermed kan det bli omkjøring og stengte veier i Berggata, fylkesvei 108 og Riddervolds gate helt frem til tirsdag morgen.

STENGT: Dwet kan i øyeblikket ikke kjøres fra Kirkebrygga og opp Riddervolds gate.

STENGT: Dwet kan i øyeblikket ikke kjøres fra Kirkebrygga og opp Riddervolds gate. Foto:

Regnet ødela

– Vi hadde opprinnelig tenkt å sette på trafikk i morgen fredag, men alt regnet ødela for merkingen av veien. Det nytter ikke når det er så vått, sier overingeniør i Fredrikstad kommune, Anders Pettersen-Granli.

– I tillegg er det noen mindre problemer knyttet til både asfaltering og sluker, som vi i øyeblikket ser på i samarbeid med Statens Vegvesen, opplyser han torsdag ettermiddag.

Pettersen-Granli forklarer at Vegvesenet må søkes på nytt dersom stengningen skal forlenges til og med mandag, fordi deler av prosjektet omfatter fylkesvei 108.

RUNDT: Bilister fra St. Croix-rundtkjøringen må kjøre rundt Kirkeparken for å komme til Kråkerøy.

RUNDT: Bilister fra St. Croix-rundtkjøringen må kjøre rundt Kirkeparken for å komme til Kråkerøy. Foto:

– Bedre å vente

– Vi vil gjerne gjøre alt ferdig, og synes det er bedre å holde på til mandag fremfor å sette trafikk på nå, og så stenge igjen for å få ferdigstilt arbeidet, sier overingeniør Pettersen-Granli.

Årsaken til at de forholdsvis lite omfattende asfaltarbeidene i utgangspunktet ble varslet å skulle ta så lang tid som fire-fem dager, var ellers at noen parseller måtte freses ned før asfaltering.

Kork og kø

I morgen- og ettermiddagsrushet denne uken har omkjøringen og stengte veier skapt både køer og tendenser til kork.

Nå må altså bilistene trolig smøre seg med enda mer tålmodighet, og vente til tirsdag morgen med å kjøre de veiene de er vant til:

Berggata og fylkesvei 108 forbi Domkirken er stengt. Fra St. Croix-krysset omdirigeres dermed trafikken rundt Kirkeparken for å komme over Kråkerøybroen. I motsatt retning er også Riddervoldsgate opp fra Kirkebygga og videre mot Domkirken og St. Croix stengt.

OMKJØRING: Slik omdirigeres trafikken mens asfaltarbeidene pågår.

OMKJØRING: Slik omdirigeres trafikken mens asfaltarbeidene pågår. Foto:

Halvannet år siden

Trafikken i området rundt Domkirken har også tidligere vært sterkt hemmet.

I februar 2016 meldte kommunen at det skulle legges nye vann- og avløpsledninger i Riddervoldsgate, et lite stykke i Hans Jacob Nilsens gate frem til J. N. Jacobsens gate og deretter i Berggata fra Riddervoldsgate til St. Croix gate og til Lykkeberg.

Dette arbeidet ble avsluttet i fjor, og et foreløpig asfaltdekke ble lagt.

Ny asfalt nødvendig

– Hvorfor må det asfalteres enda en gang?

– Når så store arbeider gjøres i grunnen, må massene som fylles i få sette seg skikkelig før vi kan foreta den endelige asfalteringen, forklarer kommunens veisjef Hans Ketil Andersen.

– Dette er en helt vanlig måte å gjøre det på. Ofte ligger et foreløpig dekke i ett til to år, for å være sikre på at alt som etter alle kunstens regler er fylt i etter gravearbeidene ligger som det skal. At vi venter til denne tiden av året før vi stenger veier i dette området, kommer av at vi ville bli ferdig med sommertrafikken til og fra Hvaler først, sier veisjefen.

Artikkeltags