Restriksjoner til tross, det blir leir og familiehotell på Sauevika i sommer

Imviterer. Fire av de ansatte i Normisjon region Østfold inviterer til leir og sommerhotell på Sauevika som har vært brukt som leirsted siden 1926: Anne-Kirsti Syverstad Ulseth (til v.) og Ingrid Kristine Melvær, Sverre Fjeldberg (til v.) og Åsmund Bjørnstad

Imviterer. Fire av de ansatte i Normisjon region Østfold inviterer til leir og sommerhotell på Sauevika som har vært brukt som leirsted siden 1926: Anne-Kirsti Syverstad Ulseth (til v.) og Ingrid Kristine Melvær, Sverre Fjeldberg (til v.) og Åsmund Bjørnstad Foto:

I en tid hvor korona-restriksjoner fortsatt gjelder, inviterer likevel Normisjon i Østfold både til sommerleir og sommerhotell på Sauevika leirsted på Hvaler.

DEL

– Leirstedet i Skjelsbusundet er en perle på Hvaler. Vi vil benytte leirstedet hele sommeren, også i år, sier regionleder Sverre Fjeldberg i Normisjon region Østfold.

– Vi har redusert antall sommerleirer, i stedet vil vi benytte Sauevika noen uker til sommerhotell med utleie av familierom med eget bad. Dette tror vi kan bli populært som familieferie, sier regionarbeider Åsmund Bjørnstad.

Har laget smittevernveileder

Han forteller at Sauevika har laget en smittevernveileder som er godkjent av Hvaler kommune. Selv med restriksjonene innbyr stedet til gode fasiliteter, mat og sommeropplevelser med badeliv fra brygge, svaberg eller strand, kanoturer og fotturer.

Sommeren starter med tenåringsleir for ungdom fra åttende klasse og oppover. Senere blir det minileir for de minste sammen med sine voksne. Og to familieleirer for alle aldre der familier kan skape gode sommerminner sammen med andre familier.

Les også: Solbukta åpner opp igjen: – Den første forestillingen ble utsolgt på noen timer

50 personer per arrangement

Årets nyvinning blir «Sommer på Hvaler» for unge voksne fra 18 år og oppover. Det blir en sommerhelg med godt samhold, morsomme og actionfylte aktiviteter og lange kvelder i Hvaler-skjærgården med sommerfest på brygga, heter det i en pressemelding fra Normisjon.

– Per nå er begrensningen på 50 personer per arrangement, men vi følger med på utviklingen. Vi vil under leirene forsøke å gjøre smittevernreglene morsomme, sier Acta-medarbeiderne Anne-Kirsti Syverstad Ulseth og Ingrid Kristine Melvær.

Også på Normisjons andre leirsted i Østfold, Sjøglimt ved Ørje, vil det bli et endret sommerprogram på grunn av pandemien. Her er det planer om å legge til rette for bobil-parkering med tilbud om servering.

Artikkeltags