Ved Grunnmurede i Gamlebyen

 Cafeen holder til bak tykke murer.

Cafeen holder til bak tykke murer. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Ved Grunnmurede i Gamlebyen har en rekke kunstnere i samarbeid skapt et spennende område, Bastion 5. Bak tykke murer finner du Café Magenta, som nok også har spilt sin rolle i vitaliseringen av området.

DEL

De gamle lokalene er kreativt utnyttet. To caférom atskilt av kjøkken og bestillingsdisker. Kunsten på veggene er til salgs, og innredningen er en blanding av nytt og gammelt som fungerer fint. Uteservering er det om sommeren, og i helgene er det senåpent med diverse kulturelle aktiviteter.

Menyen består av blingser, salater, omeletter, suppe, club sandwich og patent smørbrød, chili con carne, hjemmelagde kaker og vafler.

Ølmenyen avspeiler den økende interessen for denne drikken, og også vinmenyen er stor til å være på café. En Pirosso Primitivo koster 345 kroner, et påslag på 3,3X polpris. 0,4 fatøl koster 69 kroner. Det blir 86,25 for en halvliter. Smak og Behag synes at en café bør kunne ha lavere påslag enn restauranter.

Her kan du lese flere restaurantanmeldelser

– I dag passer det med en omelett, og jeg velger den med bacon og sjampinjong. Kunne godt tenkt meg et glass av husets vin til 76 kroner, men noen må kjøre, så da blir det mineralvann. Behag går for club sandwich til 149 kroner og bevilger seg en pils til den. Ølet er friskt og vannet kaldt. Så langt er alt vel, og det fortsetter det å være. Smaks omelett er luftig og lett, servert med rikelig med salat og to meget smakfulle stykker brød. Presentasjonen er fin. club sandwichen er også god og mettende. Godt, ristet brød med kylling, skinke, baconterninger, rømmedressing og friskt grønt, samt en god porsjon Sørlandschips.

– Absolutt velsmakende, kommer det fornøyd fra Behag, og porsjonen er såpass stor at det nesten ikke er plass til kake.

Det blir lun glutenfri eplekake med krem til Smak til 35 kroner, og ostekake til 45 kroner til Behag.

– Deilig at de serverer skikkelig pisket krem til eplekaken. Boksvariantene synes jeg er helt ubrukelige og burde være forbudt.

– Jaja Smak, godt du er fornøyd. Det er også jeg, ostekaken er frisk og fin. Kaffen er også god på Magenta. Latte til 35 kroner og espresso til 30 kroner.

– Vet du Smak, dette er faktisk en av de aller beste espressoene jeg har fått i Fredrikstad.

Besøket kostet 507 kroner for to retter, to kaker, to kaffe, en mineralvann og en pils.
 

Artikkeltags