Gå til sidens hovedinnhold

Stedet hvis du elsker sushi

Artikkelen er over 7 år gammel

Nye elementer ved bryggekanten. Japansk mat er nok mye mer enn rå fisk på toppen av litt ris.

Shiki sushibar har lenge vært et trygt sted for sushielskere. Nå har de åpnet restaurant i lokalene hvor Brasseri 88 holdt til. Jeg mener vi regner oss blant sushielskere, ikke sant Behag?

Lokalene er delt i to, loungen eller baren med utsikt mot Storgaten, og restauranten med utsikt mot elven. I loungen kan du spise eller bare stikke innom for en kaffe eller en drink med venner. Loungen er fargerik og har, naturlig nok, et mer uvørent preg enn restauranten som er holdt i en minimalistisk stil, om man ser bort fra stjernehimmelen som har overlevd konseptbyttet, og de japanske veggmaleriene på kortveggene. Smak og Behag finner godfølelsen både i loungen og i restauranten.

Les flere av våre restaurantanmeldelser her

Menyen er spennende. Nigiri, ris med fisk over. Gunkan, ris med noritang rundt og fyll på toppen. Maki, rullet i tangark med ris og en kjerne av fisk eller andre ting. Sashimi, rå fisk med dipp uten ris. Men, det er også mye annet som frister, for som de sier selv; Japansk mat er mye mer enn rå fisk på toppen av litt ris.

Smak og Behag tar dem på ordet, og fra en rikholdig meny blir det bestilt fersk vietnamesisk vårrull med røkt laks og jordnøttsaus til 65 kroner, scampi tempura med en søt og sterk saus til 85 kroner og en Saigon biffsalat til 135 kroner. Dermed er forrettene i boks. Fra en fristende Maki «signature»-meny faller valget på tempurafritert softshell krabbe til 145 kroner. Nigiri må også prøves, og det blir med laks, tunfisk og hval. Laks til 32 kroner, tunfisk til 38 kroner og hval til 46 kroner. Alt for to biter av hver.

– Denne vinmenyen må du se, Smak. Mye kvalitet til hyggelige priser. Også øl er rimelig, eller hva sier du til 59 kroner for en halvliter fatøl? – Jeg foretrekker vin, det vet du jo. Hva med en Chablis 1´er cru fra Billaud Simon? 389 kroner er et røverkjøp. Det er bare et påslag på 1,4X polpris. Dette bør byens andre restauranter følge opp.

LES OGSÅ: Oscar holder stengt i 100 dager

– Dette er den største, ferske vårrullen jeg har sett, men det er bra, for den er god. Masse sprøtt grønt, på vietnamesisk vis, men kunne ønsket meg litt mer laks.

– Helt enig Behag, men smak på denne tempurafriterte scampien. Luftig, lett og sprø, og god dipp. Dette blir ikke stort bedre, men jeg kan ikke helt bestemme meg for hva som er best, for biffsalaten er også nydelig, mye sprøtt grønt med glassnudler i en lett syrlig saus. De tynne, grillede kjøttstykkene er lune, møre og fulle av smak. Flott rett.

Les også: Minus, null og pluss for disse spisestedene

– Nå er jeg spent på fortsettelsen, Behag, for dette lover godt.

Heldigvis tar det litt tid før resten av bestillingen står på bordet. Nigirien er bra, og Smak synes det er spennende med hval, selv om fiskesmaken uteblir.

– Bra dette, men min erfaring er at Nigiri ikke skiller seg så mye fra sted til sted, men denne Maki'en derimot, er himmelsk. Nydelig smak av krabbe og den lette tempura coatingen og perfekte friteringen tilfører retten en uimotståelig sprøhet. Jeg er imponert!

Ingen måltider uten dessert. Kardemommeis med tranebær til 49 kroner har en god og mild kardemommesmak og tranebærene gir fin friskhet. Den tempurafriterte bananen med vaniljeis til 75 kroner er en grei variant. Isen er god, men bananen mangler litt sødme. To gode, nytraktede kaffe til 25 kroner avslutter et meget vellykket måltid.

Kommentarer til denne saken