– Vet du, det har gått nesten et år siden vi besøkte Thai Market, sier Smak. Behag nikker: – Det er litt ubehagelig å bli minnet på hvor fort tiden går. Ved for-rige besøk hadde de nylig åpnet, og jeg kan huske at vi var fornøyde. Får håpe de har klart å holde kvaliteten oppe.

Del på Facebook
– Det håper jeg også, for som du vet, er thaikjøkkenet ett av mine favoritter.
Smak og Behag ankommer en temmelig full restaurant, og kan raskt fastslå at det har skjedd mye. Restauranten ligger på to plan, og ved forrige besøk var bare den nederste avdelingen ferdig.
– Vi likte godt det moderne, litt dekadente interiøret i bruntoner, med til dels stilig belysning og dekorasjonsdetaljer fra Asia som ga lokalet et preg av Østen uten å ta det for langt.

– Ja, og det er ingen grunn til skuffelse nå, svarer Behag. En imøtekommende servitør viser Smak og Behag til bordet, og kan samtidig fortelle at helt ferdige er de ikke, nå står baren for tur.
Det er ikke bare interiøret det har skjedd noe med. Menyen har også blitt større siden sist, men er fremdeles oversiktlig.
– Oj, oi! Valgets kvaler! Dette blir vanskelig. De har mange av favorittene mine.
Smak ser på Behag.
– Men kjære deg, jeg kan gjerne være litt diktatorisk, så kan du bestemme hva vi skal drikke.
Thai Market byr på åtte forretter fra 67 kroner for vårruller med kylling og dippsaus til 84 kroner for papaya salat. De klassiske suppene Tom Kah Gai med kylling og Tom Yum Kung med kongereker koster 75 kroner. Det er seks ris- og nudelretter fra 109 kroner for stekte nudler med grønnsaker og kylling til 128 kroner for stekte nudler med kongereker, hvitløk, chili og basilikum. Av currier har de sju varianter, både grønn, rød og gul fra 119 til 139 kroner. Wok-retter er det også sju varianter av fra 129 til 142 kroner. Restauranten tilbyr sju retter av husets spesialiteter fra 155 kroner for thaisalat med grillet biff, til 209 kroner for helstekt and i rød curry. Av desserter er det fire tilbud, alle til 69 kroner.

Behag studerer smattende menyen mens Smak konsentrerer seg om vinlisten.
– Vinutvalget er ikke stort, men det er bra sammensatt, og ikke så verst priset. Et godt utvalg av rieslinger fra gode produsenter dominerer blant de hvite. Av rødt har de mest spansk. Fornuftig, maten tatt i betraktning. Singha, ølet fra Thailand, har de nå fått på plass. Det hadde de ikke sist. Det har litt mer sødme enn den lokale pilsen. Greit til sterk mat.
– Før du bestemmer deg for vin, vil du kanskje vite hva jeg har valgt å spise? Til forrett, konge- rekekaker med plommesaus og Tom Yum Kung. Til hovedrett en sterk grønn curry med kylling til 119 kroner, og en litt mer forsiktig wok, pad kah pao kung, kongereker og grønnsaker med basilikum og chili til 142 kroner.
– Vinvalget er ikke vanskelig. De har en fin riesling fra Weingut Prinz Salm, en Grünscheifer Riesling Trocken fra Nahe. Ikke blant de rimeligste, og til 595 kroner er den priset til cirka 3X polpris. Den bør passe perfekt. Noe den raskt viser seg å gjøre, og skinner virkelig når den sterke maten krever både syre og frukt.
– Et godt valg Smak, den var du heldig med, kommer det ertende fra Behag.

Maten skuffer ikke. Rekekakene er sprø utenpå og med god struktur inni, og suppen smaker slik den skal.
Av hovedrettene er Smak og Behag enige om at curryen er best. Fyldig, sterk, og med saftige kyllingbiter.
Den litt mer forsiktige woken er god på smak, men har blitt varmebehandlet for mye, med slappe grønnsaker som resultat.
– Jeg synes dette er bra, og er fornøyd. Basilikumen i woken er vel ikke av den thailandske sorten, og det er litt rart å få blomkål i curryen, men smaken er riktig, og det er viktigst.
– Jeg er enig, Smak, og jeg tror faktisk jeg har plass til dessert. Jeg velger pannacotta med mango, så kan du ta sjokoladen fra Sebastian Bruno, bestemmer Behag.
Det viser seg å være gode valg. Pannacottaen er silkemyk og vel-smakende i en passe stor porsjon. Med mangosaus på toppen, får den et hint av Thailand. Sjokoladen, lekkert presentert på thai vis, er derimot uforfalsket europeisk og himmelsk deilig. Måltidet avsluttes med en god espresso og en velsmakende vanlig kaffe.

– Det er godt å kunne konstatere at Thai Market holder stilen og det er et deilig sted å gå, for til Bangkok er det langt.
Behag nikker enig, og sukker fornøyd. – For min egen del må jeg bare si at jeg håper det ikke er et år til neste besøk.