Gå til sidens hovedinnhold

Når det meste går galt

Artikkelen er over 10 år gammel

Sist vi besøkte De Luna var de nyåpnet, og slet nok litt med å finne formen. – Ja, jeg husker det, Smak. Vi syntes det var et hyggelig sted, men så veldig imponert over maten var vi ikke. Men nå, etter en forhåpentligvis travel sommer er sikkert det meste på plass.

En vakker sommerkveld styrer derfor Smak og Behag skrittene mot De Lunas terrasse på bryggepromenaden. Det er mye folk ute, men Smak og Behag er heldige, og får kapret det siste bordet.

– Her er det godt å sitte, kommer det fornøyd fra Behag som synker ned i en komfortabel stol.
– Og med den flotte utsikten til elv og solnedgang, lover det godt. Nå er jeg spent på menyen.!

Etter å ha ventet i mer enn ti minutter er Smak og Behag fremdeles like spente på menyen, for ingen servitør har åpenbart seg.
Behag bestemmer seg derfor for å gå inn for å hente to menyer.

– Jeg tror vi må smøre oss med tålmodighet. Det er folksomt her, og så vidt jeg kan se bare én servitør.

– Men menyer fikk jeg i hvert fall tak i. Vi får se hva de har å by på.

Menyen er, fornuftig nok, liten og ukomplisert, men grei nok for stedet som flagger at de er både bar og restaurant. Det er to forretter til 98 kroner, tre pastaretter og fire salater fra 99 til 129 kroner, og fra grillen byr de på en burger til 139 kroner, og en indrefilet til 235 kroner. Tre desserter fra 89 til 98 kroner kan sørge for en søt avslutning. Vinmenyen er heller ikke stor, men velvalgt og relativt hyggelig priset.

Smak og Behag får i overkant god tid til å studere menyen. 20 minutter må de vente før servitøren kommer til bordet.

Smak synes det høres godt ut med De Lunas Shrimps. Marinerte scampi i søt chili, østerssaus og koriander, servert med blandet salat og hvitløksdressing. Til hovedrett blir det De Lunas Burger, 190g storfekjøtt, servert med salat, bacon, ost, tomat, sylteagurk, husets dressing og focaccia.

Behag har lyst på Robby"s Chèvre, gratinert med honning og servert med salat, rødløk og ristede solsikkefrø etterfulgt av Pasta Pollo, linguini med marinert kylling, soltørkede tomater, hvitløk og persille i en kremet saus.

Fra vinmenyen faller valget på en flaske Rosaura, en god italiensk rosé til 320 kroner, hyggelige 2,3X polpris.

(Anmeldelsen fortsetter under bildet)

Det ble mye venting for Smak og Behag da de gjestet De Luna

Etter å ha ventet i ytterligere ti minutter uten å ha sett noe til verken vått eller tørt, kommer det litt irritert fra Behag som sitter i solen og begynner å bli ganske tørst.:

– På gatekjøkkenet tar du deg ofte en såkalt ventepølse, og nå tror jeg sannelig jeg må gå og hente meg en ventepils. Har du lyst på?
Det har Smak, og Behag er raskt tilbake med to øl til 62 kroner for 0,4l.

Etter ytterligere ti minutter kommer en blid, men svært så stresset servitør med vin, isvann og forretter. Vinen smaker som den skal og Behag er fornøyd med sin chèvre som er riktig varmebehandlet og ganske mild på smak til å være chèvre.

Smak er derimot ikke fornøyd med scampiene.

– Disse er faktisk nesten uspiselige. Harde, tørre og fullstendig uten smak. Det er chilisausen som er helt over som står for smaken, og hvitløksdressingen servert som en aioli smaker mer sitron enn hvitløk. Å tilberede scampi er enkelt så lenge en passer på varmen. Disse burde aldri ha forlatt kjøkkenet. Forhåpentligvis er det et uhell.

– Men det er hyggelig å sitte her med god vin i glassene. Hovedretten blir sikkert bedre. Jeg har bestilt burger, og det er ikke komplisert mat, sier Smak.

Dessverre viser det seg at burger er for komplisert for kjøkkenet på Da Luna denne sommerkvelden.

– Det er nesten så jeg må gni meg i øynene, kommer det fra Behag.

– Burgeren er aldeles svartbrent, og knusktørr. På toppen av kjøttet ligger det en gulbrun størknet klump som nok en gang i verden har vært ost og baconterninger. Nå ser det bare ekkelt ut.

– Kjøkkenet har spandert en liten tomatbit, og en agurkskive. Brødet er tørt og chipsen både ser og smaker som om den har vært varmet opp flere ganger. Dressing og salat er den samme som jeg fikk til scampien. Dette er virkelig lavmål, jeg spiser bedre på nærmeste bensinstasjon.

Smaks pasta er heller ikke særlig vellykket med overkokt pasta og ingen smak av verken soltørkede tomater eller hvitløk.

– Det smaker omtrent som å stikke tunga ut av vinduet, kommer det lakonisk fra Smak.

Behag har ikke lyst på dessert, men det har Smak som bestiller en ostekake, og espresso til begge. Espressoen smaker som utvannet vanlig kaffe, men er servert i små kopper.

Ostekaken er ikke helt tint, og med tydelige iskrystaller, noe som tyder på et langt opphold i fryseren. Det hele smaker gammelt og emment.
– Nei, dette er bare trist.

Behag rister på hodet. Det er jo så hyggelig å sitte her, men bortsett fra pilsen og vinen har det meste vært helt håpløst.

– Ja, når de ikke klarer denne enkle menyen, bør de vel konsentrere seg om flaskefôr? mener Smak.

– Det vi har fått servert er i hvert fall helt uakseptabelt. Jeg kan ikke huske å ha fått dårligere mat.

De Luna
Storgata 33–35
1607 Fredrikstad
Telefon 69 59 30 80
Er på Facebook

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.