Gå til sidens hovedinnhold

Med flott utsikt mot Gamlebyen

Artikkelen er over 8 år gammel

I et vakkert hus og med flott utsikt mot Gamlebyen finner vi Kafé Nyt. De deler hus med Østfold Kunstnersenter, så her er det noe både for kropp og sjel.

Interiøret er uhøytidelig kaféstil med mellombrune gulv og svarte møbler. Uteserveringen er et hyggelig sted å tilbringe tiden når været tillater det.

Menyen består stort sett av kaféklassikere som salater, focaccia, paier, supper, blingser og kaker. Og selvfølgelig en kaffemeny. Kafeen har fulle rettigheter, så her kan du få en konjakk til kaffen om det skulle behage.

Her kan du lese flere restaurantanmeldelser

– Det meste skal være hjemmelaget, Smak, og det er bra. Jeg har lyst på en pai med chorizo og brie, med salat, brød og hjemmelaget knekkebrød til 109 kroner.

– Da tar jeg den hjemmebakte focacciaen med mozzarella, tomat og pesto til 115 kroner, og jeg synes vi har fortjent et glass rødvin til dette. Det er jo tross alt lørdag. Maten blir bestilt og rødvinen til 66 kroner glasset blir skjenket opp. Vann står på et eget bord i kafeen slik at gjestene kan forsyne seg selv.

– Vinen er grei nok, men glassene da Smak, har du sett maken?

– Har nok det, men det er mange år siden. De passer vel bedre til betegnelsen fingerbøl enn vinglass. Maten kommer ganske raskt, og tar oppmerksomheten bort fra de små vinglassene.

– Hva synes du, Behag?

– Helt greit er ganske beskrivende. Både presentasjon og smak. Salaten litt kjedelig, men frisk, og paien temmelig flat, men ok smak. Det hjemmelagde knekkebrødet er godt.

– Helt greit passer også til å beskrive min focaccia. Pestoen er god, men skulle ønske det hadde vært litt mer salat. Dette vil jeg kalle pynt.
Ikke kafé uten kake, og valget faller på den hjemmelagde gulrotkaken til 49 kroner og brownie til 33 kroner. Kakene er gode. Det samme er Smaks kaffe latte til 34 kroner. Behags espresso derimot, er litt sur og så vidt lunken.

– Et ok besøk kan vi vel kalle dette? – Ja Smak, og k i kafé er helt fint. Det blir liksom litt «norskere».

Besøket kostet 471 kroner for to retter, to kaker, to glass vin og to kaffe.