– Du er sen, jeg måtte bestille ventepils.
– Ikke klag, Smak! Solen skinner, og elveutsikten er upåklagelig. Hvor mye måtte du betale?
– 72 kroner. Det er vel midt på treet her ved elven? Spiser vi inne eller ute?
– Jeg tror inne. Sommerkvelden har ikke mye varme i seg, og utsikten til elven er flott også inne, sier Behag.

Les flere restaurantanmeldelser her

Interiørmessig har det ikke skjedd så mye siden forrige utgave av Slippen ved gangbrua over Vesterelva. Lokalet har et industrielt preg med pusset betonggulv og åpen himling. Inngangspartiet har en hyggelig «ventesofa», og en stor peis blir deilig i enda kjøligere kvelder. Stoler i lyst treverk og brune bord kler lokalet. Noen detaljer fra den opprinnelige Slippen er beholdt, men det er elven som har «hovedrollen», og det er et godt valg.
Fisk dominerer menyen. Ikke rart, med tanke på de nye drivernes tidligere arbeidsplasser. De har vært kjøkkensjefer ved Emmas Drømmekjøkken i Tromsø, samt ved Lofoten Fiskerestaurant og Tjuvholmen Sjømagasin, begge i Oslo. Slippen tilbyr nå fire forretter til litt over hundre kroner. Frisk salat med posjert egg og sprøtt bacon fra Korsvold Gård på Hvaler, laksetartar og fiskesuppe. Østers har de også. Hovedrettene ligger alle under 300 kroner med uer, kveite og sei, i kveld erstattet med lysing. Må du ha kjøtt, kan du bestille kalvebryst. Dagens treretter koster hyggelige 425 kroner.
– Det er mye som frister, sier Smak.
– Enig, og dagens treretter, vakkert beskrevet av den hyggelige servitøren, høres lovende ut, svarer Behag.
– Da tar jeg fiskesuppen til 115 kroner og stekt uer til 275 kroner, bestemmer Smak.

Vinmenyen har et kvalitetspreg med mye godt og dyrt. Men også med godsaker rundt 400 kroner. En Macon-Village til 405 kroner er cirka 3X polpris. Det er et godt utvalg av vin på glass, og Behag vil ha et glass Chianti til ueren som serveres med kalvesjy.
Godt hjemmelaget surdeigsbrød med smør med litt rødbetpulver over kommer raskt på bordet sammen med vinen, og en oppmerksom servitør holder glassene fylt under hele måltidet.
Smak og Behag får passe tid til å hygge seg med brød og vin før forrettene som er Behags ishavsrøye med selleriravioli, korsonnerot og syltet selleri, og Smaks fiskesuppe med lysing, blåskjell, laks og grønnsaker.
– Ishavsrøya er saftig og perfekt stekt. Selleriravioli og syltet selleri er kreativt tilbehør, men fremfor alt godt, sier Behag.
– Fiskesuppen er nydelig. Masse smak av god fiskekraft. Fiskestykkene er saftige og blåskjellene små og gode. Dette gjøres ikke bedre. Den beste fiskesuppen jeg har smakt i Fredrikstad, sier Smak.
Hovedrettene bekrefter inntrykket fra forrettene. Dette er et kjøkken som vet hva de holder på med. Den stekte ueren ligger på kremet spinat med skinnsiden opp og kalvesjy rundt. Skinnsiden er perfekt sprø og velsmakende. En ganske kraftig fiskerett som fortjener sin gode Chianti til 80 kroner glasset.
Smak har valgt å få lysingen grillet. Restauranten har nemlig åpnet sin grillbu ved uteserveringen. Den saftige fisken kommer med skalldyrskum, kokt, og deretter presset og grillet potet, nepe, squashblomst og soltørket tomat.
– Dette balanserer nydelig, kreativt og flott presentert, sier Behag.

Les flere restaurantanmeldelser her

Smaks dessert er en deilig vaniljepannacotta med bringebær og jordbær, og en Behag i sommermodus bestiller rabarbrasuppe med mascarpone, jordbær og mandelkake til 98 kroner.
– Vet du, Smak, avslutningen er like god som resten. Jeg er imponert, sier Behag.
– Ja, nå har byen endelig fått sin fiskerestaurant. Jeg håper de blir satt pris på, så jeg sier bare: Løp og spis!
To gode espressi til 26 kroner stykket avslutter et flott måltid.

Sist Smak og Behag var på Slippen, i juni 2011, var det andre som drev restauranten: da endte Smak og Behag med å gi 27 poeng av 42 mulige. Denne gangen endte de på 39 av 42 mulige.

Les anmeldelsen fra i fjor her: - Jeg ventet en smaksbombe, men ble skuffet

Har du spist på Slippen både i fjor og i år? Er du enig i Smak og Behags dom?