Gå til sidens hovedinnhold

Intimt og koselig

Artikkelen er over 7 år gammel

– Jada Smak, cafeer skal helst være med C, og Café Cicignon har to, så dette er lovende.

På Facebook står det: «Hjemmelaget mat, fransk atmosfære, intimt, koselig og ekte». – Intimt og koselig er det. Mye av interiøret er sikkert funnet på bric-à-brac markeder og kler lokalene godt. Her er det hyggelig å slå i hjel litt tid, og med fransk innehaver er atmosfæren i boks. Det blir spennende å prøve maten. Alt skal være hjemmelaget og av gode råvarer.

Menyen er typisk trendy café. Salater, quiche, supper, focaccia og grove rundstykker. Selvfølgelig har de glutenfritt, det nødvendige innen kaffedrikker, juice og mineralvann, men også øl og vin, og ikke å forglemme hjemmelagede kaker.

Les flere restaurantanmeldelser her

Smak velger dagens quiche med pestosalat til 139 kroner, og Behag en stor salat med kylling til 119 kroner. Begge velger flaskevann, og bestemmer seg for å dele en sjokoladekake. Det er tross alt lunsj det dreier seg om.

– Quichen er så god at jeg skulle ønske stykket var større. Salaten er sprø, men kjedelig. Litt hakket tomat, rødløk og slangeagurk over litt grønn salat. Lite oppfinnsomt til prisen. Pestoen? Kanskje er det tatt på en teskje. Smak er ikke helt fornøyd. Det er heller ikke Behag.

– Samme kjedelige salat, men kyllingen er grei.

Om maten opplevdes som en liten nedtur, var sjokoladekaken en stor opptur, mektig men samtidig frisk, og med deilig sjokoladesmak.

Lunsjen ble avsluttet med en vanlig kaffe og en espresso. Begge middelmådige varianter av arten, og ikke verdig en café med C.

Besøket kostet 433 kroner for to retter, to mineralvann, en kake og to kaffe.