Gå til sidens hovedinnhold

Hyggelig i Gamlebyen?

Artikkelen er over 7 år gammel

– Hyggelig i Gamlebyen? – Absolutt Smak, og Mormors hjørne har lenge vært et hyggelig «stikk-innom» sted for en kaffe eller matbit.

Og interiøret, med blanding av forskjellige stilarter ønsker varmt velkommen. Her føles det godt å slå seg ned.

Det er ikke mye på Mormors meny vår mormor ville kjent igjen. Menyen heller sterkt mot det som etter hvert har blitt typisk for denne type café. Mange varianter hjemmebakt focaccia og steinovnsbakt brød. Supper, salater, tapas og omeletter og et godt utvalg hjemmebakte kaker. Prisnivået er middels, men forhåpentligvis er kvaliteten topp.

Bestillingene foretas ved disken, hvor også vin er å få kjøpt. To glass rødt til 73 kroner blir servert i romslige og gode glass og med riktig temperatur, og Smak og Behag blir, hyggelig nok, tilbudt å smake på husets vin før bestillingen. Positivt trekk fra den hjelpsomme og blide betjeningen.

Smak har bestemt seg for hjemmebakt focaccia med currykylling og tomatcoulis. Behag velger steinovnsbakt brød med lun brie, mango, vårløk, salat og balsamicosirup, begge til 120 kroner.

Her kan du lese flere restaurantanmeldelser

Det er ikke mange gjester, så maten kommer raskt. Smak blir litt overrasket over currykyllingen.

– Jeg trodde denne var mer indisk, men den ligner på det jeg får kjøpt i dagligvaren fra Delikat eller Denja, men smaken er god med en klar currysmak. Sterk, men ikke for sterk. Focacciaen og tomatcoulien står godt til retten, og salaten er frisk. Absolutt godkjent. Behag er fornøyd med sin lune brie.

– Brødet er deilig, og mangosalaten passer fint. Brien er passe smeltet, men jeg kunne ønsket meg litt tykkere skiver. Men man får vel ikke alt for 120 kroner?

Kakene på Mormors har alle samme pris. 45 kroner. Smak velger ostekake og Behag gulrotkake. – Ostekaken er god, men liten. De fått mange stykker ut av en kake. Gulrotkaken er mye større, men Behag er ikke fornøyd. – Riktignok går det mot jul, men de har brukt for mye kanel, etter min smak. Det blir litt kvalmende og fester seg bak tennene. Jeg klarer ikke å spise opp. Kaffen er god, både den vanlige til 26 kroner, og espressoen til 30 kroner.

Besøket kostet 532 kroner for to retter, to glass rødvin, to kaker og to kaffe.