Gå til sidens hovedinnhold

Vellykket husmannskost

Artikkelen er over 8 år gammel

Mye nytt hos Majoren. Er det vellykket, eller var alt bedre før?

Det er sannelig ikke lenge siden vi gikk inn disse dørene, Smak.

– Nei, men nå har de, etter mange år, endret litt på konseptet. Så vidt jeg forstår har restauranten nå blitt til Stuen, og puben er pusset opp og har blitt til Kroen.

– Og ikke nok med det, i et intervju i avisen for en tid tilbake kan innehaver Markus Nagele fortelle at de har kapret en kjent sveitsisk kjøkkensjef, og ifølge Nagele visstnok Sveits` svar på Hellstøm. Dessuten loves det norsk husmannskost på kroen, med forskjellige tilbud hver dag.

– Da blir det kro og husmannskost på oss i dag, ikke sant? Jeg synes husmannskost kan være strålende, men den må være hjemmelaget og med bruk av gode råvarer.

«Dagens» viser seg å være lettsaltet knoke, med grønnsaker, kokte poteter og ertesuppe til 129 kroner. Husmannskosten varierer fra dag til dag, og en oversikt finnes på hjemmesidene. I tillegg til lettsaltet knoke kan kromenyen by på fiskesuppe, sandwich, viltburger og pasta.

Lett å trives

– Her har det da blitt fint, kommer det fra Smak.

– Mye lysere og mye hyggeligere enn den gamle puben. En riktig fin krostue har det blitt, med gråmalte bondemøbler og hvitskurte bordplater, stilig grått på veggene og brunbeisede dragere i taket. Her er det lett å trives.

Deilig med ujålete mat laget av gode råvarer

– Og glem nå ikke alle de fine, gamle svart-hvite fotografiene på veggene. Enig med deg, her er det lett å trives. Vet ikke helt om jeg synes en stor tv hører helt hjemme her, men kundene vil kanskje ha det slik. Kanskje mange stikker innom for å få med seg en fotballkamp.

Trivelig bydelskro

Kromenyen står på bordene, men den hjelpsomme servitøren kan fortelle at selvsagt serverer de også Stuemenyen i kroen. Smak og Behag har imidlertid bestemt seg for kromeny. Det blir knoke til Behag og hjemmelaget viltburger med tomat, salat, sylteagurk, rødbeter, løk og stekte poteter til 159 kroner til Behag. På kroen, og til husmannskost og burger passer det best med en øl, og slik blir det. Halvliteren koster 71 kroner.

Svineknoken blir servert med det klassiske tilbehøret: gulrøtter, kålrot, purre, kokte poteter og en liten dash sursøt saus.

– Dette er virkelig bra, kommer det fornøyd fra Behag.

– Svineknoken er saftig og velsmakende og tilbehøret fint. Til og med de kokte potetene er kjempegode, og det er en raus porsjon. Ertesuppen ved siden av, er tykk og god, men kunne gjerne vært litt varmere. Dette er mye og god mat for 129 kroner.

– Jeg er også fornøyd med min burger. Tydelig hjemmelaget, sannsynligvis av elg, og med god viltsmak. Brødet er av den gode sorten, og i tillegg til det klassiske tilbehøret serverer de den med rødbeter. Det har jeg ikke fått til burger før, men det passer utmerket til viltsmaken. Også mine poteter er fine. Hele, stekte, sannsynligvis amadine poteter. Deilig å slippe kjedelig pommes frites.

– Dette var sannelig et hyggelig besøk på en trivelig bydelskro.

– Ja Smak, det blir så en får lyst til å komme tilbake å prøve mer av husmannskosten. Deilig med ujålete mat laget ordentlig av gode råvarer.

Kommentarer til denne saken