Gå til sidens hovedinnhold

Mye smak, store porsjoner

Artikkelen er over 8 år gammel

Går du sulten hjem fra Tomyam, bør du ta deg en tur til fastlegen.

På hjemmesidene til denne restauranten på internett. står det både Tomyam og Tomyum. Får håpe vi ikke bruker feil navn, sier Behag.

– Det går nok bra, viktigere er det at de lager skikkelig thaimat. Og når vi snakker om hjemmesider; det er over ett år siden de ble oppdatert, og da faller litt av vitsen bort. Det har skjedd mye på ett år, både med priser og meny, sier Smak, og blar i en omfattende meny med mange thaifavoritter, men også kinaretter og det vanligste fra et internasjonalt kjøkken.

Tomyam holder med andre ord den norske «Asiarestaurant-tradisjonen» ved like når det gjelder menystørrelse.

– Interiøret gir meg litt thaivibrasjoner, fortsetter Behag. Smak nikker: – Enig, det er liksom litt sånn cowboythai slik vi har sett mange steder på landsbygda i Thailand, og det er hyggelig nok. Med bilder av kong Bhumibol og dronning Sirikit, og thaimusikk i høyttalerne, er det lett å drømme seg bort fra et hustrig Fredrikstad.

Les flere restaurantanmeldelser her

For kaldt for øl

Fra den omfangsrike menyen velger Smak tomyam goong. 79 kroner for denne sterke thaisuppen med kongereker. Til hovedrett blir det gai pad khing, kylling med ingefær og grønnsaker til 165 kroner.

Behag går for tomkha gai, klassisk thaisuppe med kylling til 75 kroner. Geang pet med oksekjøtt i en saus med rød chilipasta til 169 kroner, blir hovedrett. Behag vil også gjerne prøve papayasalaten som tam til 139 kroner.

Det blir litt diskusjon rundt drikkevalget. Både Smak og Behag synes øl passer best, og her koster halvliteren 73 kroner. Imidlertid tilsier været noe annet enn iskald pils.

Riesling kan være bra til sterk mat, men på vinlisten finnes kun en halvtørr variant som ikke frister. Derfor blir det under tvil en Chianti til 310 kroner fra en kjedelig vinliste. Behag rister på hodet: – Jeg har forståelse for at ikke alle har vinkunnskap, men det går da an å få hjelp. De kan spørre Polet, der er det mange flinke folk som sikkert kan hjelpe til med å sette sammen en ok vinliste.

Etter passe ventetid kommer suppene. De er sterke og varmer godt. Behag er fornøyd med sin variant. Kyllingen er saftig, og smaken som i Thailand. Smak ville hatt suppen surere. Den er sterk nok, men for søt. Kongerekene er saftige. Chiantien har en tøff jobb, men den går ned.

Dessert på deling

Suppene er mettende, og Smak og Behag ber om å få vente noen minutter med hovedrettene. ¬Det er fornuftig, for porsjonene er store. Begge hovedrettene smaker bra. Gode råvarer og fin krydring. Det gjelder også papayasalaten som kan være i sterkeste laget. – Dette smaker det ekte av, kommer det begeistret fra Smak, og Behag er enig:

– Men porsjonene er for store. Jeg må be om en «doggy bag» til restene.

Da blir det plass til dessert på deling. Khow tom mad, dampet søt ris i bananblad til 70 kroner. Desserten er slik den ofte er i Østen, forglemmelig. To helt greie, men smålunkne espressi til 28 kroner avslutter måltidet. – Bra dette, da, sier Behag.

– Enig, mange genuine smaker, svarer Smak. – Og det er hyggelig at byen har to thairestauranter. De er bra på hver sin måte. Men her bør de oppdatere hjemmesiden sin. Nå kan alle se hvor mye prisene har steget på ett år, og det er ikke lite.

Kommentarer til denne saken