Gå til sidens hovedinnhold

Minimalistisk asiat

Artikkelen er over 10 år gammel

Shangri-La serverer mongolsk, kinesisk, thai og koreansk mat – alt under ett tak.

Smak og Behag er begeistret for det asiatiske og tok et besøk for å sjekke ut stedet.

– Temmelig minimalistisk interiør til å være en asiatisk restaurant.

– Absolutt, svarer Smak. – Jeg synes inngangs partiene er mest vellykket. Her, hvor de fleste bordene er, blir det litt for kantineaktig etter min smak, men vi er jo så heldige å ha kapret et vindusbord, og utsikten over elven er upåklagelig. – Ja, og om sommeren er det fint å sitte ute på terrassen med noe kaldt i glasset, kommer det drømmende fra Behag.

En hyggelig servitør kommer med isvann og menyer. Menyen er, som ofte på asiatiske restauranter, temmelig omfattende, og inneholder mat fra de fire kjøkken som utlovet. Det kinesiske kjøkken dominerer med mange av de vanligste variantene av kylling, svin, storfe og kongereker.

Shangri-La byr på en omfattende à la carte i tillegg til buffeen som nå har få et litt «julete» innhold. Buffeen koster 228 kroner, med salater og desserter inkludert. Ingen upris akkurat, men Smak og Behag har bestemt at kvelden skal være kinesisk, og velger à la carte.

Det er seks forretter, alle under 80 kroner. Smak velger den tradisjonelle Pekingsuppen mens Behag går for innbakte kongereker med sursøt saus. Kylling Gong Bao til 179 kroner til Smak, og «fire små retter», innbakt og fritert svinefilet, kongereker med sursøt saus, kylling i karri og biff med bambusskudd og sjampinjong til Behag.

– Sannelig drar du ikke til med husets dyreste rett, kommer det muntert fra Smak.

– Jo da, men til 209 kroner tåler vi nok den. I det hele tatt er det et hyggelig prisnivå på maten, og en skikkelig halvliter tar de 69 kroner for. Det lar seg også høre. Øl passer godt til kinamat, men i dette hustrige været med regn og blåst er det godt med rødvin. Fra en litt kjedelig vinliste blir det valgt en Masi Bonacasta til 366 kroner. Priset til i underkant av 3X polpris. Vinlisten ellers er priset opp til nesten 4X polpris.

Les flere restaurantanmeldelser her

Vinen serveres i lekre glass, og bestikket er stilig. – Hyggelig med fine glass og pent bestikk, men det er nå maten som er det viktigste da, og her kommer forrettene. Min Pekingsuppe smaker bra, men kunne vært litt sterkere. Det står chili på bordet, så da får jeg den akkurat som jeg ønsker, sier Smak.

– Kongerekene er kjempegode. Saftige, faste og gode på smak, og deigen rundt er sprø og ikke for tykk, mener Behag.

Med to vellykkede forretter under beltet, gleder Smak og Behag seg til hovedrettene, og de blir ikke skuffet. Smak synes Gong Bao kyllingen er akkurat passe sterk. – Gong Bao er en klassisk rett fra Sichuan provinsen, og mat derfra er ofte sterk. Denne utgaven er ikke noe unntak. Den er fint balansert, og smaken på tilbehøret kommer også godt frem. Denne retten bestiller jeg gjerne igjen.

– Istemmer, kommer det fornøyd fra Behag. Alle de fire smårettene er bra. Kongerekene er like gode som de du hadde til forrett. Kyllingen er saftig og karrismaken gir sting uten å bli for fremtredende.
Den innbakte svinefileten er også god, og biffen med bambusskudd og sjampinjong er saftig og mør. Det er mye mat, men dette er så godt at jeg skal nok få i meg alt.

Porsjonene er store, så det blir bare plass til dessert på deling. Smak vil ha den tradisjonelle friterte bananen med is til 58 kroner. – Jeg kan nesten ikke huske å ha fått en fritert banan jeg ikke har likt, og denne liker jeg også, sier Smak fornøyd. Måltidet blir rundet av med to gode espressi til 25 kroner.

Mye og god mat er konklusjonen. Hyggelig prisnivå og kompetent kinamat uten dikkedarer. Det blir ikke lenge til neste besøk.