Gå til sidens hovedinnhold

Godt øl og mettende pub grub

Artikkelen er over 7 år gammel

Havnelageret er med sitt store utvalg en god representant for den nye ølkulturen.

Nå Smak, har du hørt om pub grub? – Er det ikke det de i England kaller enkel, men velsmakende mat servert i hyggelige puber? – Bra, tidligere var det mye paier og stuinger, men nå har det utviklet seg til mer avansert mat, men med hovedvekt på det de kaller «comfort food», og de fleste gode engelske puber byr på bangers and mash, Cornish pasties, Ploughman´s lunch og pickled eggs.

Interiøret på Havnelageret er type mørk engelsk pub. Hud, messing, speil og solide møbler. Et eget ølsmakerom er det blitt plass til, og ølutvalget er imponerende. Smak og Behag finner seg en plass på uteserveringen og menyen kommer raskt på bordet. Pils til å slukke tørsten mens menyen blir studert, føles helt riktig denne varme vårdagen. To pints Fredrikstad til 78 kroner. Pint heter det på Havnelageret, og ølet kommer i tradisjonelle ujålete engelske pubglass. En pint er 0,568 liter, altså litt mer enn en halvliter, så Smak håper det er en ekte pint som blir servert.

Menyen er delt i salater, blingser, pubretter, og gastropubens middagsretter med priser fra 99 kroner for dagens suppe til 239 kroner for en voksen entrecôte. Dessert kan de også by på.

– Jeg lar meg friste av Shepherd's Pie fra pubmenyen – lammekjøtt kokt med Guinness servert med potetmos og ost til 179 kroner.

– Mye god pubmat her, Smak, fish and chips, bangers and mash, moules frites, men det blir lam til meg også. Lammeburger med tradisjonelt tilbehør til 169 kroner. Ellers er det flott at de har ølanbefalinger til alle rettene. Det er ølpuben sin det! Smak og Behag følger menyens ølanbefalinger, og til Shepherd`s Pie blir det servert Guinness til 83 kroner for en pint, og til lammeburgeren en Brew Dog ale til 96 kroner for en pint. Begge passer utmerket til maten. Havnelageret har også en helt grei vinmeny, og for en chablis fra J. Moreau må du ut med 480 kroner. En Montecillo Gran Reserva går for 590 kroner. Begge ca. 2,7x polpris.

Maten kommer raskt, og presentasjonen av rettene er fin.

– Shepherd's Pie slik den bør være. Smak er fornøyd.

– Saftig og velsmakende med god mos som har fått fin brunfarge på toppen. Salaten ved siden av er også frisk og velsmakende.

– Min lammeburger er tydelig hjemmelaget, saftig og med fin lammesmak. Det tradisjonelle burgertilbehøret er bra, salaten frisk og potetene sprø, men frityroljen bør de snart bytte, og korianderdressingen inneholder ikke koriander, men det kan jeg tilgi, for totalt sett er dette helt ok.

Dessert må til, og det blir bestilt en crème brûlée til 91 kroner, og fruktsalat til 79 kroner. Fruktsalaten tar en overbevisende seier, frisk og god med gresk yoghurt. Smak synes brûléen er i søteste laget, og porsjonen er liten, prisen tatt i betraktning. En espresso og en americano, begge til 30 kroner smaker helt greit.

– Hyggelig med en ekte pub her på bryggekanten, ikke sant Behag?

– Absolutt. Det eneste som ikke er engelsk her er prisene, men det kan vi neppe klandre Havnelageret for. Holder standarden på det de serverer det nivået vi har opplevd i dag, tror jeg de vil få et langt og godt liv her langs en av kongerikets hyggeligste elvepromenader.

Kommentarer til denne saken