Gå til sidens hovedinnhold

Verdt hvert eneste øre

Artikkelen er over 9 år gammel

Thai Market lever opp til sitt meget gode rykte.

– Markeder i Thailand er en opplevelse. Det er det virkelige Thailand.

– Det er riktig det, Smak, og spesielt er matmarkedene spennende. Det bugner av alt spiselig, og de er ikke der for oss turister. Det er lokale folk som dominerer, så når de kaller en restaurant for Thai Market, legger de lista høyt.

Restauranten på Stortorvet i Fredrikstad sentrum er på to plan, i bruntoner og med litt smådekadente effekter som ikke har så mye med Thailand å gjøre, men som kombinert med Østendetaljer gir et spennende og tiltalende interiør.

Komfortable stoler forsterker inntrykket av at her kan man ha et par hyggelige timer.

– Oj, her er det mye jeg kan tenke meg, utbryter Smak. – Me too, istemmer Behag som ikke har noe imot valgets kvaler.
Begge lar seg friste av husets forrettmiks til 118 kroner, og til hovedrett velger Smak grønn curry i kokoskrem med kylling, bambusskudd og grønnsaker til 149 kroner. Behag bestemmer seg for Som Tam Kung, frisk papaya med grillede tigerreker og grønnsaker til 179 kroner. – Jeg synes ikke prisnivået er avskrekkende, sier Behag.

Smak nikker og er enig: – Det er greie matpriser, men vi skal vel ha noe å drikke til? Jeg ser at de tar 68 kroner for en flaske Singha. Dette thaiølet, med litt ekstra sødme, passer godt til sterk mat, men det blir vel vin som vanlig?

– Det blir det, men hva skal vi velge, vinmenyen er spennende og ambisiøs. Godt og dyrt. Men til mer folkelige priser er ikke utvalget imponerende. Men kvalitet koster, og påslagene ligger stort sett under 3X polpris. Hva med en Rosaura? En riktig bra rosé, din for 385 kroner.

Les flere restaurantanmeldelser her

Det viser seg å være et lykkelig valg, selv om vinen nok er litt spinkel til papayasalaten.
Restauranten er full, og det tar naturlig nok litt tid før forrettene står på bordet. Imens kan Smak og Behag betrakte de to servitørene som på en beundringsverdig måte betjener alle bordene. Oppmerksomme, hyggelige, med smil og gode replikker har de en suveren oversikt, og Smak og Behags vin og vannglass rekker aldri å bli tomme.

Forrettmiksen består av tempurafriterte scampi, asparges og gulrot. Vårruller med and og sterke tigerreker med koriander, og to dippsauser. – Dette smaker himmelsk, sier Smak.

– Helt enig. Tempuraen er kjempebra. Grønnsakene sprø og scampien saftig. Vårrull med and har jeg ikke spist før, men gjør det gjerne igjen. De spicy tigerrekene med koriander er saftige og passe sterke.

Hovedrettene er ingen nedtur. Smaks grønne curry smaker slik grønn curry smaker i Thailand, og med saftige kyllingbiter og sprø grønnsaker er det en vellykket rett. Behags papayasalat er akkurat så sterk som en slik salat skal være, og de grillede tiger- rekene er faste, men saftige. – Ved et besøk i byens andre thairestaurant sa du at det er uvanlig å bruke gulrøtter i denne typen salat. – Ja, jeg vet, Smak, og jeg tok feil. Det er tvert imot temmelig vanlig, og godt. Det er vel viktigst?

Dessert er det plass til, og Smak velger søt suppe av kokosmelk med fersk frukt, hjemmelaget knekk og sorbé til 79 kroner. Behag går for mangosorbet med friske bær og peppermynte til 69 kroner. Mangosorbeten er frisk og silkefin, og bærene bra. En god avslutning, men begge er enige om at det er kokosmelksuppen som er stjernen blant dessertene. Nydelig og litt forsiktig kokossmak, ikke for søt med deilig fyldig konsistens på suppen, god knekk gir ekstra sødme og en frisk sorbé sørger for flott balanse. To gode espressi til 28 kroner koppen avslutter mål- tidet.

– Er det ikke deilig når ting stemmer? spør Behag.
Smak nikker: – Dette har vært et suverent måltid. Jeg har ingenting å sette fingeren på. Ikke rart restauranten er populær.

Kommentarer til denne saken