Gå til sidens hovedinnhold

Smak og Behag tester Cactus

Artikkelen er over 9 år gammel

I Nygaardsgaten serveres store porsjoner i trivelig Cactusland.

– Tar vi sjansen på dette, da?
Smak er tydelig bekymret.
– Alle mine nyttårsløfter inneholder ordene «slanke seg», så å kaste seg over nye kalorier føles skummelt.
– Tøys og tull, sier Behag.
– Se på julen som trening, hardtrening i nesten to uker. Det er nå kroppen tåler det, så det er ingen grunn til engstelse.
Behag får viljen sin, og årets første restaurantbesøk inne- holder opptil flere mexicanske kaloribomber på Cactus.
– Her er det hyggelig, synes du ikke? spør Behag.
– Jo, svarer Smak. – Riktig varmt og trivelig er det.

Les flere restaurantanmeldelser her

Interiøret er ikke endret mye siden forrige besøk, og det er lett å trives i denne varme og uhøytidelige atmosfæren som preger lokalet, og kaktusene i vinduene har vokst mye. Det ser ut som de også trives.
Menyen har flest mexicanske retter, men med noen smånikk til det «norske» med salater, pizza og enklere lunsjretter. Prisnivået spenner fra rimelig lunsjretter til 79 og salater fra 99 kroner. En pizza gjør heller ikke dypdykk i lommeboken. Fra 119 til 139 kroner. Den mexicanske delen av menyen virker også rimelig priset, med hovedretter fra 139 for en enchilada til 219 for fajitas.
– Vi får vel prøve oss på både forrett og hovedrett? spør Smak.Behag er enig og velger guaca-mole, avokadodipp med maischips til 59 kroner og fajitas til 219 kroner med kylling, storfekjøtt eller en kombinasjon.
Smak går for quesadilla, en ostegratinert tortilla med jalopeno, tacosaus og rømme til 75 kroner, og taco Tampico, tacoskjell med kjøttdeig, ost, salsa, rømme, salat og ris til 129 kroner.
Vinmenyen er liten og ikke særlig spennende, men relativt hyggelig priset. En ekte halvliter til 60 kroner, er heller ikke ille. Sol og Corona skal restauranten ha 66 kroner for.
– De kunne godt tilby et mørkt mexiøl også, kommer det fra Smak. – Dos Equis, for eksempel, har en mørk type som passer utmerket til den mexicanske maten.
I mangel av det blir det en flaske vin, og valget faller på en Barbera til 260 kroner.

Her er de ni beste restaurantene Smak og Behag besøkte i 2011

En hyggelig og oppmerksom servitør er raskt til stede med vin og isvann. Vinen er altfor varm, men med litt nedkjøling viser den seg å takle det mexicanske ganske brukbart når forrettene står på bordet. Begge forrettene er fingermat, og blir plassert midt på bordet. Guacamolen er tydelig hjemmelaget og smakfull, og akkurat passe sterk og syrlig. Quesadillaen faller også i smak, og det tar ikke lang tid før begge fat er tomme.
–Veldig bra dette. Smak er fornøyd. Enkelt, godt og med de riktige mexismakene, men jeg kunne ønsket meg litt mer jalapeno i quesadillaen, da ville den blitt enda bedre. Håper det tar litt tid før hovedrettene, for dette er kraftige saker.
Og heldigvis, litt tid tar det.
– Nå er du glad for julens hardtrening, tenker jeg? spør Behag.
– For disse porsjonene er store, spesielt min fajitas. Vi får se hvor langt vi kommer. Men maten er såpass god at det går bedre enn fryktet.
Smak er fornøyd med sin Tampico. – Sterkt nok, god tacosmak, og tilbehøret er friskt og fint. Fajitasen er også bra, og med velsmakende, og nok, tilbehør. Jeg ba om en blanding av storfe og kylling, og sistnevnte smaker best. Dette er helt på linje med meximat jeg har spist andre steder i verden, så jeg er fornøyd.

Til tross for røslige porsjoner lar Behag seg overtale av en entusiastisk servitør til å prøve husets origokake. Kaken er, som resten av måltidet, mektig og god. To espressi kommer som en vellykket avslutning på et kraftig måltid.
– Det er vel slik at nyttårsløfter kan utsettes litt, eller? spør en håpefull Smak, på vei ut i en regntung januar.

Kommentarer til denne saken