Gå til sidens hovedinnhold

Ute av kurs i Engelsviken

Artikkelen er over 10 år gammel

Det er fint å kunne velge bord. Jeg har flere ganger måtte stå i kø, men da har solen skint på ferieglade menn- esker, og kampen om uteplassene har vært hard.

– Men kjære deg Smak, med regn i luften og få varmegrader kan ikke det overraske. Og se her, dette deilige vindusbordet står og venter på oss, og utsikten er like fin selv om det drypper litt.

Del på Facebook

Restauranten i Engelsviken åpnet for seks år siden og er et hyggelig sted for fastboende og tilreisende. Restaurant i første og pub i annen etasje. Og en romslig uteservering rett på bryggekanten er et fint sted å tilbringe noen timer når været tillater.

Interiøret er holdt i brunt og grått. Skipsgulv, brune bord, grå vegger og stoler. To store seilbåtmalerier ivaretar det maritime.

– Et hyggelig lokale, synes du ikke?

Smak nikker bekreftende.

– Enig, og stolene er gode, det er også viktig.

Servitøren er raskt på plass med menyene som har et godt utvalg av lekkerier fra havet. Forrettene byr på hvitløksgratinerte blåskjell, skagenrøre på dansk rugbrød, grillspyd av marinerte scampi og kamskjell og buffalo mozzarella foruten Brødrene Skogens fiskesuppe.

Priset fra 95 til 115 kroner.

Av hovedretter står valget mellom ovnsstekt laks eller steinbitfilet, grillet hellefisk og smørstekt breiflabb fra 255 til 285 kroner. Et skalldyrsplatå til 395 kroner kan sikkert også friste mange. Må du ha kjøtt, får du en indrefilet med ovnsstekte poteter til 295 kroner. Pizzaelskere kan også bli fornøyd. Fem varianter fra 130 til 145 kroner, og seks dessertvarianter fra 65 til 105 kroner.

– Det er vanskelig å velge for det er mye jeg kan tenke meg. Fiskesuppen har jeg spist før, så i dag blir det hvitløksgratinerte blåskjell til forrett og ovnsstekt steinbitfilet med Skagenrøre, lune sommergrønnsaker og kokte poteter, sier Smak.

Behag velger seg Skagenrøre med kreps og parmesan til forrett og grillet hellefisk med kreolbéarnaise, lune sommergrønnsaker og ovnsstekte poteter. Fra en rikholdig vinmeny blir det to glass Chablis.

– Fint at de har et bra utvalg av vin på glass, og den som har stått for utvelgelsen av viner har gjort en bra jobb. Her er det mye kvalitet for pengene. De fleste er også hyggelig priset. Rundt 2,5X polpris.

Brød og smør, vann og vin kommer raskt på bordet. Brødet er grovt, og smøret rett fra kjøleskapet.

– Vi ba om isvann, men dette er lunkent. Et par isbiter kunne de ha spandert, synes Smak.

– Jo da, kommer det fra Behag.

– Om ikke vannet er kaldt er i hvert fall vinen det. Den holder ikke mer enn tre, fire grader, og det er umulig å kjenne hvordan den smaker.

Etter en snau halvtime i glasset kan det konstateres at vinen er bra.

– Oj, her kommer maten alt, det var kjapt.

Behags Skagenrøre er kjøleskapskald.

– Jeg synes ikke det er noe stas når maten blir servert så kald. Det er som om smaken krymper. Jeg synes også løyrom hører til Skagenrøre, men det er det ikke her.

– Dette er dessverre de tørreste blåskjellene jeg har smakt. Noen er varme, og noen er kalde, og de er servert slik at de blir vanskelige å spise. Det følger med en liten gaffel, men fingrene må brukes, og noen våtserviett har de ikke spandert. Hvitløkssmak er det også lite av, sier Smak.

Hovedrettene fører til bedring i humøret.

– Denne fisken veier nesten opp for blåskjellene. Saftig, og med masse smak. De lune sommergrønnsakene kan ingen beskylde kjøkkenet for å ha varmebehandlet for mye, men rå grønnsaker skal jo være sunt. De kokte potetene er en særdeles trist affære, vannaktige og helt uten smak. Jeg tror jeg må få forsyne meg av dine ovnsstekte, sier Smak.

–- Bare forsyn deg, du. De er gode, og det er nok til to. Hellefisken min er flott, saftig og smakfull. Grønnsakene er som dine, noen av bitene er faktisk helt rå og kalde. Kreolbéarnaisen har god smak, men også den er nesten helt kald, og det er vel ikke meningen. Dessuten kommer maten på kalde tallerkener. Det burde de slutte med.

Fra dessertmenyen blir det pannacotta av vanilje og pasjonsfrukt med bringebær til Smak, og hjemmelaget sjokoladefondant med bringebærsorbé til Behag.

– Pannacottaen er god, men bringebærene er for dominerende, og det er skuffende at de ikke er ferske.

– Min fondant er perfekt, kommer det fornøyd fra Smak.

– Flytende, med god sjokoladesmak, og bringebærsorbeen er frisk og silkemyk. En bra avslutning. To kaffe til 22 kroner koppen, smaker som de skal.

– Jeg er ikke fornøyd, kommer det fra Behag.

– Råvarene er bra, og fisken god, men et tre retters måltid består av mange elementer, og her er det slurvet med for mye.

– Enig. Spesielt blåskjellene var ille. Jeg sitter også med en følelse av at mye av det vi er misfornøyde med er slurv og enkelt å fikse, men når vi bruker over tusen kroner på et måltid, bør det ikke slurves, sier Smak.

Del på Facebook

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.