Gå til sidens hovedinnhold

Med andre priser kunne det vært greit, men med dette prisnivået?

Artikkelen er over 10 år gammel

Så vidt jeg vet, er dette den eneste restauranten i byen som spesialiserer seg på kjøtt. – Det har du rett i Smak, og de har sikkert tatt noe av konseptet fra lignende steder «over there». Vi får håpe kvaliteten kan komme i nærheten av hva vi har opplevd på amerikanske restauranter med samme konsept.

– Ja, det blir spennende, svarer Smak, men det gjør ikke noe om biffene er litt mindre enn de amerikanske. Sulten er jeg, men et halv kilo kjøtt blir nok mye.

Smak trenger ikke engste seg, biffene hos Big Horn fås fra 150 til 400 gram. Menyen ellers byr på ti forretter fra 69 kroner for løksuppe til 138 kroner for en kombinasjonsrett. Av kjøtt tilbyr kjøkkenet entrecôte, ytrefilet, indrefilet og t-ben i forskjellige vektklasser fra 208 til 557 kroner.

– Gode stoler, og det er greit å sitte her, men litt «kjedekjedelig», sier Smak.

– Det er vel ikke så rart, svarer Behag.

– Det er jo 29 lignende restauranter i Norge, og Norges Gruppen er sterkt inne på eiersiden.

– Vel, vel, kommer det fra Smak.

– Vi får håpe marginrytterne ikke lar det gå for mye ut over matkvaliteten.

Isvann uten is

Isvann uten is dukker opp sammen med brød og smør.

– Disse rundstykkene er gode, og passe varme, kommer det fornøyd fra Behag mens menyen blir studert.

– Jeg har bestemt meg for komboforretten, etterfulgt av en 200 grams indrefilet til 297 kroner, sier Smak.

Behag velger reker gratinert med hvitløk og gorgonzola til 109 kroner, og en 200 grams entrecôte til 212 kroner.

Kjøttrettene blir servert med stekt tomat, bearnaise, mais og valgfrie poteter. Bakt til Behag og fløtegratinerte til Smak.

– Rødvin eller pils?

– Jeg tror det må bli rødvin, svarer Smak. Pilsen på 0,4 koster 69 kroner. Det blir friske 86,25 for en halvliter. Sist jeg bestilte en halvliter var på The Nighthawk Diner på Grünerløkka, den kostet 68 kroner. Her synes de altså den bør koste nesten 20 kroner mer.

Fra en lite spennende vinmeny faller valget på en spanjol, en Monastrell til 403 kroner som er 3,4X polpris. Det franske navnet på denne druen, Mourvèdre er mer kjent, og i Frankrike blir den mest benyttet i sør, og spesielt i Bandol. Denne utgaven går greit til kjøttet, er moderat eiket, med ren frukt av bringebær og svart pepper.

Reker på en biffrestaurant

– Reker på en biffrestaurant? sier Behag.

– La meg ta det positive først, god gorgonzolasmak, og det er mer enn nok hvitløksmør.

Dessverre er det brukt lakereker av tvilsom kvalitet, og de blir ikke bedre av å gratineres, bare tørrere. Og denne store haugen er svært tørr. Jeg ville mye heller hatt seks ferske. En annen sak er at de ikke har forrettbestikk. Rekene må spises med biffbestikk!

– På min forrett smaker de tre løkringene ok. De to scampiene er saftige, og kyllingvingene med barbecue saus greie, sier Smak.

– Hvitløksbrødet derimot, er en slapp sak. Greit nok, men det hele blir litt fast-food-aktig.

En servitør rydder raskt bordet, og meddeler at bestikket brukt til forrettene også må benyttes til hovedrettene.

Hinner og slintrer

– Temmelig kjipt med tanke på de prisene de holder, kommer det surt fra Behag.

Noen minutter senere står hovedrettene på bordet. Kjøttet, som er bestilt lite stekt, ligger på en seng av hermetisk mais med saus og fløtegratinerte poteter servert separat.

– Entrecôten er riktig stekt, konstaterer Behag.

– Det er riktignok hinner i entrecôte, men her er det i meste laget av både hinner og slintrer, men den bakte poteten er god. Sausen er et kapittel for seg, men den kan du kommentere, Smak.

– Fileten er mør og fin, og riktig stekt. Og det er bra, for tilbehøret er ikke mye å skryte av. De fløtegratinerte potetene er tamme, og haugen med mais kommenterer jeg ikke, men sausen er ille. Den er lunken og med vannaktig konsistens og smak. Merkelig at de ikke serverer en god bearnaise, den følger jo alle kjøttrettene. Så derfor kjære kjøkken, disse ingrediensene gir en god bearnaise: smør, eggeplommer, sitronsaft, friskhakket estragon og bladpersille, salt og hvitpepper. Monteringen klarer dere sikkert, og ikke vær snåle med verken urter, smør eller eggeplommer. Sausen lages daglig, og vil sikkert ikke ødelegge kjøkkenprosenten, mener Smak.

- Dette er ikke bra

Det blir mye igjen på tallerkenene, og plass til dessert. Crème brûlée til 89 kroner og en espresso til 31 kroner til Smak og brownie med peanøtter og is til 72 kroner og vanlig kaffe til 29 kroner til Behag. Brûléen har god smak og sprøtt sukkerlokk, men de har hatt det travelt, toppen er varm og crèmen er kald. Brownien har god smak, men mangler seigheten som en brownie skal ha, og blir litt sjokoladekakeaktig. Både espressoen og kaffen er gode.

– Nei, Smak, dette er ikke bra. Med andre priser kunne det vært greit, men med dette prisnivået? De har langt igjen til det de på hjemmesidene sier er forbildet; The American Steak House, konkluderer Behag.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.