Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg ventet en smaksbombe, men ble skuffet

Artikkelen er over 10 år gammel

La meg bare si det før maten kommer. En stor takk til Knut Syversen og hans allierte som gjør Fredrikstad til et enda hyggeligere sted, og min lettelse over at dette har blitt et område til glede for mange og ikke luksusleiligheter for få, er stor.

– Enig Behag, veldig bra, men kjøkkenet må også levere, og det er det vi skal finne ut.

På Slippen er tidligere tider ikke glemt, men nennsomt blandet med et moderne uttrykk. Hyggelig inngangsparti med «ventesofa», trivelig bar med stor sittegruppe rundt en stor, deilig peis. Det luftige restaurantlokalet byr på masse lys og flott elveutsikt. Et tilstøtende rom har et mer tradisjonelt restaurantpreg. En stor uteservering venter på sol og storinnrykk.

Del på Facebook

– Fint med den litt «industrielle» stilen, og betonggulvet og det røffe taket kler lokalet godt. Utvendig fungerer det også bra i mitt hode. Smak ser seg fornøyd rundt.

– Litt finpussing utover sommeren vil sikkert gjøre det hele enda bedre, men nå får vi sjekke menyen.

Enkel og grei meny

Fornuftig nok har de begynt med en enkel og grei meny med tre av alt. Forretter, kjøtt, fisk og dessert. Forrettene rundt hundrelappen, og hovedrettene mellom to til tre hundre kroner. Dessertene koster under hundre kroner. Menyen byr også på småretter, så mulighetene for en hyggelig lunsj eller et raskt måltid er til stede. Den hyggelige servitøren forteller at det er meningen at menyen skal endres relativt ofte.

– Jeg synes det er helt greit med en liten meny, og det er flere ting her jeg kan tenke meg, men valget faller på laksetartar til 89 kroner og entrecôte til 249 kroner.

– Ok, Behag, da blir det portvinsgravet oksefilet til 112 kroner, og helstekt svinenakke til 209 kroner på meg.

Fra et vinkart med solid Italia profil, velger Smak og Behag en Barbera d"Alba til 480 kroner. Behag vil også gjerne ha et glass hvitvin til laksetartaren, og det romslige glasset med Chardonnay koster 65 kroner.

Rødvinen har riktig temperatur, er lett lilla på farge og med en ung, frisk duft med tiltalende bærpreg og ganske bløte tanniner. Kanskje litt lett til krevende mat, men fin når solen skinner.

De fleste vinene er priset til cirka tre ganger polpris. De dyreste noe mindre. For 0,5 fatøl tar restauranten 65 kroner, og det er en hyggelig pris til å være i Fredrikstad.

Isvann, godt brød og en velsmakende aioli kommer raskt på bordet sammen med vinen, og Smak og Behag gleder seg til fortsettelsen.

- Det smaker godt

–Det står at laksetartaren serveres med guacamole, smørstekt toast og rømme. Det er mye laks. Den er litt cevicheaktig, som om den skulle være limemarinert. Den smaker godt, selv uten toasten og rømmen som kokken har glemt, sier Behag.

– Den portvinsgravede oksefileten er mør, litt for salt etter min smak, men portvinssirupen tilfører en behagelig sødme. Ruccolaen er frisk og fin, men jeg skulle ønske kjøkkenet hadde spandert litt mer granateple, mener Smak.

Det tar litt tid før hovedrettene kommer, men med vin i glasset, et hyggelig lokale, og flott utsikt over til bysiden, gjør det ingen ting. Entrecôten blir servert med ratatouille, kryddersmør og båthuspoteter.

– Potetene er gode, og ratatouillen grei. Kjøttet smaker ok, men er ujevnt stekt. Noen deler er gjennomstekt, mens andre er rå. Svinenakken blir servert med BBQ saus, hjemmelaget potetmos og to grillspyd med løk, paprika og sopp, sier Smak.

– Potetmosen er god, og deler av kjøttet er ganske saftig, mens noe er tørt. Det er lite smak, men får hjelp av en bra saus. Løken, paprikaen og soppen på grillspydene er kuttet i små biter, og er tørre og smakløse.

Ble skuffet

Litt mellomfornøyd bestiller Smak pannacotta med appelsinsaus til 89 kroner og Behag fransk konfektkake med bærsaus og is til 98 kroner.

– Isen og bærsausen er gode. Kaken er tung og mektig, men smaker nesten ingen ting. Jeg ventet en smaksbombe, men ble skuffet, sier Behag.

– Min pannacotta har også lite smak. Lurer nesten på om den er laget med melk? Appelsinsausen derimot, er frisk og god og ville kledd en pannacotta slik den skal være, opplyser Smak.

To kopper vanlig kaffe smaker som de skal.

– Vi er vel mer fornøyd med alt som har skjedd her enn det vi i dag har fått på tallerkenen?

– Det har du rett i Smak, men husk på at det ikke er lenge siden de åpnet. De trenger kanskje en lengre innkjøringsperiode. Nå har vi noe å glede oss til når vi kommer tilbake.

Del på Facebook

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.