Gå til sidens hovedinnhold

Deilig gammeldags

Artikkelen er over 9 år gammel

Det er ikke mye nytt hos Tobias på City. Heldigvis.

– Her er alt ved det gamle. Smak slår seg ned i et hjørne ved et litt slitt bord og skuer utover et Tobiasinteriør som har noen år på nakken.

– Ja, heldigvis, kommer det fra Behag. – Det er da ikke nødvendig å reparere noe som ikke er i stykker, og dette «pizzainteriøret» er trivelig.

Diskusjonen om interiøret blir kort, for en hyggelig servitør er raskt på plass med menyer, og mens Smak og Behag studerer disse, kommer isvann, brød og aioli på bordet.

– Dette er lovende. Brødet er godt og aiolien så luftig og lett at det nesten blir umulig å tenke kalorier, sier Smak.

Menyen består av fem forretter fra 85 til 115 kroner. Åtte hovedretter med vekt på kjøtt, fra 259 til 325 kroner og sjudesserter fra 75 til 139 kroner. Og, selvsagt, et godt utvalg pizza fra 109 til 149 kroner. Vinmenyen byr på mye godt til rundt 500 kroner med helt greie påslag. Det meste godt under 3X polpris. Husets champagne til 600 kroner er hyggelig priset.

– Det sies at champagne kan drikkes til alt, og med disse prisene frister det, men det blir vel kjøtt, så da blir det nok rødt, sier Smak, og bestemmer seg for provence marinert villsvinfilet med kremet viltsaus, kantareller, løk, tyttebær og amadine poteter til 289 kroner, og til forrett skogsoppsuppe med ristede kantareller og kamskjell til 95 kroner.

Behag går for kamskjell og scampi på nudelsalat med mango og chilisaus til 115 kroner, og reinsdyrmedaljonger med kremet viltsaus, kantareller, rosenkål, tyttebær og gratinerte poteter. Drikke blir det et glass husets hvite til 69 kroner, og en Ravenswood, amerikansk Zinfandel, til 445 kroner.

– 325 kroner for en hovedrett er ikke akkurat rimelig. Vi får håpe det gjenspeiler kjøkkenets ambisjonsnivå, kommer det ettertenksomt fra Behag.

Den hyggelige servitøren kommer kjapt med hvitvinen som blir skjenket ved bordet. Smak er godt fornøyd med sin suppe.

– Deilig soppsmak, passe kremet og raust med sopp. Kamskjellene har ikke så mye å stille opp mot denne smaksbomben, men er saftige nok.

– Skriver gjerne under på at kamskjellene er gode, og de kommer nok bedre til sin rett i min salat. Scampiene er også bra, og det er fint at kjøkkenet ikke har hatt på for mye chilisaus. Litt uvant med kalde nudler, men det går fint, sier Behag.

Rødvinen kommer på bordet, blir servert i rause glass og ved riktig temperatur. Hovedrettene ser riktig lekre ut, og porsjonene er voksne.

– Det er mye smak i villsvinfileten, men det hadde jeg forventet. Den er også overraskende saftig og mør, og tilbehøret er også bra. Smak er fornøyd. – En medaljong er jo egentlig en stor medalje. Denne er saftig, godt og med en utmerket viltsmak, og stekt akkurat slik jeg ba om. Tilbehøret er også bra, til og med rosenkålen har masse tyggemotstand uten å være rå. Ingen billig rett dette, men verdt prisen.

Dessertvalget faller på sjokoladefondant med vaniljeis til 85 kroner, og en tradisjonell engelsk dessert med det litt merkelige navnet «Eton Mess» som er knust hjemmelaget marengs med vaniljekrem og friske bær, til 75 kroner.

Sjokoladefondanten er rennende, søt og god, og med en god vaniljeis og noen friske bær ser det flott ut. Vaniljekremen med marengs og jordbær er også et hyggelig bekjentskap. En god vanlig kaffe og en espresso som er sterk nok avslutter måltidet.

– Solid, litt gammeldags og deilig, mektig mat med gode råvarer og omsorgsfull tilberedning. Kan du slutte deg til den, Smak?

Smak nikker fornøyd:

– For en gangs skyld uttrykker du deg klart, konsist og korrekt. Gratulerer!

Kommentarer til denne saken