Gå til sidens hovedinnhold

Kan bli enda bedre

Artikkelen er over 9 år gammel

Paa Brygga er populært og hyggelig, men har forbedringspotensial.

– Vi spådde suksess, og det er det blitt. Byens største uteservering fylles hver dag, sier Behag.

– Ja, men så er det slik da, at folk trekker folk, svarer Smak.

Uteserveringen hos Paa Brygga er fin, men det er interiøret også, med en kombinasjon av bord og «amerikanske» båser slik at de fleste kan nyte utsikten over elven, og Hanne Bringager og Eva Malmstøms kunst fungerer flott som effektfulle utropstegn og miljøskapere.

Menyen er stor. Her skal alle finne sin favoritt. Den amerikanske pizzaen fås i tre størrelser og 19 varianter fra 98 til 298 kroner. Italiensk pizza fås i sju varianter, og lavkarbo og glutenfri pizza finnes også. Det er småretter, lunsjretter, salater, pasta, kjøtt og fisk. Hovedrettene av kjøtt og fisk under 300 kroner, og småretter rundt 150 kroner.
– Jeg savner typiske forretter, sier Smak.

– De har småretter, men en burger, club sandwich eller quesadilla blir voldsomt, og salatene koster nesten 150 kroner, så de er nok heller ikke tenkt som forrett. Pizzaen er sikkert bra, men jeg vil prøve noe annet, og tar sjansen på scampi og kamskjell med kremet chilisaus toppet med ruccola til 268 kroner.

Behag er svak for pasta, og lar seg friste av en kreolsk variant med sopp, løk, kremet hot saus og kylling til 178 kroner. Et raskt blikk på uteserveringen avslører at de fleste drikker pils, og for det betaler de 67 kroner for 0,4 eller 89 for 0,6.

Behag har lyst på vin, og husets hvite, røde, rosé og musserende koster alle, sympatisk nok, 295 kroner. Også den hvite, en Chablis fra Jean Deligny. Rimeligere Chablis har Smak og Behag ikke fått på restaurant, og til prisen å være viser den seg å være mer enn bra. Den lille vinmenyen ellers er uten overraskelser, og med påslag fra 2,2 X polpris for champagne til 3,3 for mer folkelig drikke.

Hos Paa Brygga tar det litt tid med menyer, bestillinger, vin og isvann, men når bestillingen er gjort, kommer maten kjapt.
– Oj, her er det så mye ruccola at det skjuler resten av retten, sier Smak. Etter å ha ryddet unna, åpenbarer det seg noe som ligner en suppe. – Med så mye saus blir dette suppe, og det er vel derfor retten kommer i en bolle og med skje. Ut fra beskrivelsen hadde jeg ventet noe annet, og chilisuppen er såpass sterk at kamskjellene har problemer. Scampiene klarer seg bedre og er saftige, men ruccola i suppe er ikke vellykket. Råvarene er bra, men dette er en rar rett. De tynne loffskivene som følger med, minner om ferdig oppskåret, og smøret er Tines bordpakning. Dette er både dyrt og kjedelig.

Da er jeg heldigere, for min kreolske pasta er god

– Da er jeg heldigere, for min kreolske pasta er god. Sausen har bra sting, pastaen er riktig kokt og kyllingbitene er saftige, men de to tynne «blingsene» plassert oppe i pastaen sammen med Tines plastikk smørpakke, er ikke særlig lekkert, sier Behag.

Til dessert blir det hjemmelaget brownies med bringebærsorbé til 98 kroner, og belgisk vaffel med krem og friske bær til 88 kroner. Brownies-en er ganske hard, men god på smak. Sorbeen er kjempegod. Vaffelen kommer med gode, friske bær og sjokoladesaus og smaker godt. Kaffen som skulle avsluttet måltidet, kommer ti minutter før desserten, og er nesten helt kald.

Paa Brygga er et populært og hyggelig sted, men har litt å gå på når det gjelder mat og service. Om servicen kan være litt langsom, er kjøkkenet derimot kjapt.

Smak og Behag skjønner at effektivitet er viktig, men får litt «storkjøkkenfølelse». – Med litt mer omtanke og «passion» fra servitører og kjøkken, ville jeg hatt det enda bedre, sier Behag.

Smak nikker og er enig.

Les flere restaurantanmeldelser her.