Bankene varsler kraftig renteøkning

De fleste vil få en rente på boliglånet sitt på mellom 2,5 og 3,0 prosentpoeng, men de beste lånekundene kan få lavere rente.

De fleste vil få en rente på boliglånet sitt på mellom 2,5 og 3,0 prosentpoeng, men de beste lånekundene kan få lavere rente. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Allerede i første kvartal i år ble rentene på boliglån økt av bankene. Nå varsles den kraftigste renteøkning på flere år i andre kvartal.

DEL

Dette kommer fram av utlånsundersøkelsen som Norges Bank la fram torsdag, skriver Dagens Næringsliv.

Renteoppgangen kommer fordi Norges Bank satte har satt opp renten to ganger det siste halvåret, først i september i fjor, og så igjen i mars i år.

Nå kommer det tøffe tak også de neste månedene. Ettersom bankene må vente i seks uker fra de varsler oppgang for eksisterende lånekunder, vil de fleste ikke merke hevingen før i april.

Sjeføkonom Kari Due-Andresen i Handelsbanken Capital Markets mener få har følt oppgangen som en ulempe så langt og at renteøkningen har virket dempende på boligmarkedet.

– Renteoppgangen har allerede slått ut i boligmarkedet. Bare det at renten ikke faller lenger er bremsende i seg selv, sier hun.

De fleste vil få en rente på boliglånet sitt på mellom 2,5 og 3,0 prosentpoeng, men de beste lånekundene kan få lavere rente. Norges Bank har anslått at boligrenta vil stige til rundt 3,5 prosent i løpet av de neste tre årene.

(©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.