– Vi har altfor mye å gjøre, så vi selger unna noen mindre eiendommer for å konsentrere oss om de større prosjektene, sier eiendomsutvikler Arild Aaserud.

Gjennom Lundheimhagen AS står han som eier av Sarpsborgveien 108, en enebolig på en 3,5 mål stor naturtomt på Haugsten, omtrent tvers over veien for Uno X på Lundheim.

Var utleid

Frem til for omtrent et år siden var boligen utleid, men det siste året har den stått tomt.

I tilstandsrapporten beskrives boligen som et renoveringsprosjekt, der det meste har tilstandsgrad 2 (betyr ikke nødvendigvis at det er noe galt, men bygningsdelen kan bli vurdert slik at man bør være oppmerksom) og tilstandsgrad 3 (betyr i utgangspunktet at bygningsdelen bør skiftes eller repareres).

Likevel tror ikke Arild Aaserud det blir noe problem å selge huset.

– Jeg bor like i nærheten selv, og trives veldig godt i dette området.

– Denne eiendommen har jo en utrolig fin beliggenhet. Den ligger veldig sentralt, samtidig som den ligger skjermet til med skogen like bak. Her kan man bare gå rett ut døra, så kan man sette seg ned i skogen og grille pølser, beskriver eiendomsutvikleren.

Planla leiligheter

Han har troen på at han kan få både fem og seks millioner for eiendommen, som han selv kjøpte for 4,8 millioner i 2018.

– Legger noen seks millioner på bordet, selger jeg. Dukker det opp noen jeg liker nesa på, noen som har gode planer for eiendommen, kan det hende jeg selger den billigere, men 4,8 er absolutt minstepris! Jeg har god tid, så det haster ikke med å få solgt, sier Aaserud.

På forsommeren i fjor sendte Lundheimhagen AS inn søknad om rammetillatelse til å rive deler av den eksisterende boligen og oppføre en tremannsbolig. Disse planene er nå altså skrinlagt.

– Årsaken er rett og slett at vi ikke vil bruke tid på dette. Planene krevde en omregulering og vi har så mye annet å gjøre. Jeg jobber fra tidlig morgen til sen kveld hver dag, og jeg nærmer meg 70 år. Nå vil jeg konsentrere meg om de større prosjektene, sier Aaserud.

– Tror du eiendommen passer best for noen som vil utvikler den videre på samme måte som du planla, eller for noen som vil bo der selv?

– Begge deler. Legger man en million eller to i renovering får man jo en drømmebolig, mener Aaserud.

Beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet

Et par timer før første visning, forteller eiendomsmegler Michael Almvik Meyer at 19 interessenter har meldt seg på visning.

– I tillegg er det flere som har kontaktet meg, som følger med, men som ser det an litt.

Han er ikke enig i journalistens påstand om at eneboligen har en høy prisantydning.

– Som alltid kan man begrunne det med tre ganger beliggenhet, i tillegg til at eiendommen har andre kvaliteter. Har man kapital, kunnskap og litt is i magen kan dette bli en meget god investering for fremtiden, sier Almvik Meyer.

Han peker på at det aller meste av områdene såpass nær sentrum er utbygd, og at eiendommen ligger i et område som er i stor utvikling. Et par steinkast unna ligger Verksbyen, der det bygges 1.500 nye boenheter.

Ellers består området av en del eneboliger, men også mye blokkbebyggelse, rekkehus, firemannsboliger og åttemannsboliger.

Stor tomt med stor enebolig

– I tillegg har tomten i dag har en enebolig på nærmere 200 kvadratmeter, der det aller meste av arealene er på én flate, sier den erfarne eiendomsmegleren.

Dermed er boligens «fotavtrykk» rimelig stort.

– Og man må ganske langt ut på landet for å få en enebolig med 3,5 mål tomt i dag, sier han.

Eiendommen ligger i dag i et LNF-område (landbruk, natur og friluftsområde).

– Men det gjør for eksempel deler av området i Torsnes der det nå planlegges seks eneboliger også. Denne eiendommen ligger ikke på dyrket mark, så man skal ikke se bort fra at det kan ligge muligheter for utvikling her i fremtiden, påpeker Almvik Meyer.