De ansatte i Fredriksstad Blad ble informert om nyheten på et allmøte onsdag morgen. Der fortalte Svendsen, som har vært sjefredaktør i avisen i seks år, at han nylig sa opp sin stilling.

– Jeg har gruet meg til denne dagen, men jeg gleder meg samtidig til å starte i jobben som nyhetsredaktør i Nettavisen, sa Svendsen på møtet.

Ferdig til sommeren

Redaktøren kommer til å jobbe i Fredriksstad Blad frem til over sommeren. Han starter i sin nye jobb 5. august.

– Det er veldig trist å skulle forlate de fantastiske menneskene jeg jobber med i Fredriksstad Blad, men alle gode ting har sin ende. Nå gleder jeg meg til å lære masse i en rolle som jeg aldri før har hatt i en riksavis. Å bli nyhetsredaktør i Nettavisen ser jeg på som utfordrende, spennende og akkurat passe skummelt. Jeg tenker at en frisk, folkelig og antiautoritær nettavis som følger spillereglene i norsk presse, og med en moderne lokalaviseier som Amedia i ryggen, er akkurat det Norge trenger. Nettavisen har heftige vekstambisjoner, og jeg skal gjøre mitt beste for at de skal nås, sier Svendsen.

– Beklagelig

Styreleder i Amedia, Pål Eskås, skrøt av jobben Svendsen har gjort i Fredriksstad Blad i de seks årene han har styrt skuta. Han var også glad for at 48-åringen blir værende i Amedia-konsernet.

– Det er beklagelig når en så dyktig leder takker for seg. Men jeg har selvsagt full respekt for at René søker nye utfordringer. Det at han går over til en annen Amedia-virksomhet, og dermed fortsetter i konsernet sammen med oss, er samtidig noe vi gleder oss over, sier Eskås.

Med ansettelsen av Svendsen blir det omrokeringer i Nettavisens ledelse. Svendsen blir sjefredaktør Gunnar Stavrums stedfortreder på nyheter, mens nåværende nyhetsredaktør Erik Stephansen blir redaktør for meninger, debatt og kommentarer samtidig som han beholder ansvaret for presseetiske spørsmål.