Gå til sidens hovedinnhold

Religionene har regler som tydelig er menneskelige påfunn. De får gud til å virke liten og smålig

Artikkelen er over 1 år gammel

Eva Johannessen tar et kraftfullt oppgjør med religioner, og mener mange av dem er direkte ondskapsfulle. Her er hennes råd: – Det er lov å tenke selv! Og ikke minst; lese skriften selv.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Det finnes en mengde religioner i verden i dag. Vi har de store verdensreligionene og alle deres undergrupper og sekter, pluss en mengde større eller mindre trossamfunn. De fleste som er medlem av en slik gruppering tror at nettopp deres tro er den rette. Det er ikke alltid så stor forskjell på dem, men de kan spenne fra religion light til det helt ekstreme, som kjent.

Det kan ikke være tvil om at veldig mange av reglene om hva man må tro og gjøre innen de fleste trossamfunn, er menneskelige påfunn. De får jo gud til å virke liten og smålig, en som henger seg opp i bagateller. De får også folk til å tro at de kan frelse seg selv ved å ikke spise/drikke ditt eller at de må kle seg i datt. Andre må få så mange barn som mulig, noen må ikke få blodoverføring, noen må ikke feire jul osv. Men det er lov å tenke selv! Og ikke minst; lese skriften selv.

Mange religioner blir vrengebilder og direkte ondskapsfulle, det virker som en djevel står bak og ikke en gud. Noen kan man ikke melde seg ut av uten fare for sitt liv eller å bli en ikkeperson. Alt i alt er det mange som får trædd regler ned over seg og det er slett ikke nødvendig!

Les også

Gjør nestekjærlighet til realpolitikk. Biskop Sommerfeldt om folkekirkens oppdrag i det vestlige Viken

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.