- I fjor hadde vi 120 deltagere her, i år håper å vi å nå 162 som er det maksimale antallet vi kan ta imot, sier Kolbjørn Westberg, leder i Esports LAN Gaming

Her kan du lese mer om Lan-treffet

Årets Lan-evenement finner sted i Hvalerhallen i høstferien, nærmere bestemt i tidsrommet 3.-6. oktober. Årets treff er det 29. i rekken på åtte år.

Unge deltagere

Esports LAN Gaming arrangerer en gedigen datafest for spillinteresserte mennesker som virkelig får anledning til å boltre seg i spillverdenen. Deltagerne sover, spiser og spiller inne i hallen store deler av døgnet.

- Vi har en nedre aldersgrense på 13 år, men vi har hatt deltagere helt ned i 9-årsalderen, men da må de ha samtykke fra foreldrene, sier Westberg.

Esport LAN Gaming pleier å arrangerer spillfester for entusiastene tre ganger i året: I høstferien, vinterferien og sommerferien.

- For første gang hadde vi ikke LAN i sommerferien i år, derfor er det nok mange som gleder seg ekstra til å delta på dette høsttreffet, sier Westberg.

Ikke pengepremier

- I fjor arrangerte dere turneringer med en premiesum på 15.000 kroner. Vil det samme skje i år?

- Nei, det blir ingen turneringer med pengepremier i år, men neste år, når vi arrangerer vårt 30. LAN, kan det bli aktuelt igjen.

De mest populære spillene som vil være tilgjengelig for høstens Lan-deltagere i Hvalerhallen er: Brawlhalla, Super Smash Brawl, CS GO, PUBG.