Hit reiser vi på juleshopping

Mange nordmenn drar på juleshopping til London.

Mange nordmenn drar på juleshopping til London. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Folk fra Oslo, Akershus og Vestlandet drar helst til London når de skal handle til jul.

DEL

(Siste) 4 av 10 nordmenn reiser jevnlig på julehandel i storbyer. London og København er favorittene for nordmenns juleshopping, viser tall fra en fersk undersøkelse.

11 prosent reiser på storbytur hvert år for å gjøre unna julegavehandelen, mens 7 prosent reiser annethvert år og 16 prosent hvert tredje år. Det viser en undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Gule Sider.

- I tillegg til London er både Oslo og København populære reisemål for juleshopping, sier Renate Morken, kommunikasjonssjef i Eniro/Gule Sider.

Hun mener det er interessant at kun 2 prosent foretrekker Stockholm, til tross for at det både er en flott shoppingby og at det er enkelt å komme seg dit med fly.

Foretrekker Oslo

London viser seg å være storfavoritt for de som er bosatt i Oslo og Akershus og på Vestlandet. Her velger 34 prosent den britiske hovedstaden, mens København er foretrukket reisemål på resten av Østlandet. I Trøndelag og Nord-Norge er det vår egen hovedstad Oslo som topper som favorittdestinasjon for julegavehandelen.

I Oslo og Akershus reiser 42 prosent på storbytur, mens kun 34 prosent av den øvrige befolkningen på Østlandet pakker kofferten og reiser utenlands. Tallene viser dessuten at nær halvparten av de med over 700.000 i årlig inntekt eller mer per husstand reiser på storbyferie, mens bare 39 prosent av de med årslønn på mindre enn 300.000 gjør det samme.

Mange nordmenn foretrekker en tur til Oslo før jul.

Mange nordmenn foretrekker en tur til Oslo før jul. Foto:

–Her er det mye som kan tyde på at juleshopping i storbyer utenfor Norge kan kobles mot inntekt. Majoriteten av de som reiser velger dessuten dyre reisemål som London. Å dra på storbytur for å juleshoppe virker å være et velstandsfenomen, sier Morken.

Til London

Funnene viser også at 33 prosent av de som ikke har stiftet familie foretrekker London. Unge familier vil helst til København (34 prosent). Interessen for London topper seg igjen hos de voksne familiene.

– Det er naturlig å trekke fram både reisevei og reisealternativer som årsaker til at unge og nyetablerte familier velger København framfor London. Det er nok manghe som synes det er enklere å ta med seg småbarn på en ferge framfor et fly. Samtidig er hippe og trendy København et attraktivt reisemål for denne målgruppen, framholder Renate Morken. (ANB)

Artikkeltags