Overskudd for Huseby og Hankø Golfbane

OVERSKUDD: Etter flere år med røde tall, gikk Huseby og Hankø Golfbane AS med 171.117 kroner i overskudd i 2016.

OVERSKUDD: Etter flere år med røde tall, gikk Huseby og Hankø Golfbane AS med 171.117 kroner i overskudd i 2016. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter mange år med negativt årsresultat, har Huseby og Hankø Golfbane AS levert overskudd to år på rad. I 2016 kunne de notere seg for 171.117 kroner på bunnlina.

DEL

Til tross for to år med overskudd er den finansielle situasjonen utfordrende. Virksomheten er i stor grad finansiert av innlån fra hovedaksjonærer og aksjekapitalen er brukt opp.

– Vi har hatt noen tøffe år, men nå ser det ut til at vi er på riktig vei. Vi har vært bevisste på å kutte kostnader der vi kan og det ser ut til at det fokuset har betalt seg, forteller styreleder Jon Henrik Bossum.

Interessen for golf svinger

Soliditeten i selskapet er ikke tilfredsstillende, hvilket betyr at en er følsomme for eventuelle fremtidige tap. Bossum mener interessen for golf ofte svinger mye, men håper og tror at sporten er på vei opp.

– Det har vært populært med langrenn, sykling og en del andre utholdenhetsidretter gjennom en del år. Nå ser vi i midlertidig en vekst i antall påmeldte på kursene våre, samt at den generelle interessen virker å øke.

Til tross for at egenkapitalen var negativ med 5.582.424 kroner per 31.12.2016, ser Bossum lyst på fremtiden.

– En må tenke langsiktig når det gjelder denne banen. Det er et tøft, men veldig hyggelig miljø. Vi har et bra samarbeid med andre baner og jeg mener fremtiden ser lovende ut.

Vil være folkelig

Bossum ønsker at Huseby og Hankø Golfbane skal være et folkelig sted, der både nybegynnere og mer rutinerte spillere er velkommen.

– Vi vil være en sosial klubb der folk kan trives. Det føler jeg også vi på sett og vis har klart.

Ny bane: Daglig leder Gjøril Johnsson Solberg kan stolt vise frem Hankø og Husebys nye minigolfbane. begge foto: Joakim Simensen

Ny bane: Daglig leder Gjøril Johnsson Solberg kan stolt vise frem Hankø og Husebys nye minigolfbane. begge foto: Joakim Simensen

I 2016 ble det opprettet en ny minigolfbane. Dette har bidratt til nye inntektsmuligheter som gjør at en ser positivt på fremtidig inntjening, heter det i årsberetningen.

– Minigolfbanen innebar naturligvis en liten investering, men øker ikke driftskostnadene våre nevneverdig. Det er en potensielt fin ekstra inntektskilde.

Spennende fremtidsutsikter

Styrelederen innrømmer at golfbanen ikke har vært en særlig lukrativ investering. I fjor økte dog omsetningen med 20 prosent fra 3.460.530 kroner i 2015 til 4.137.004 kroner i 2016.

– Det er ikke en investering som gir den store avkastningen, men det er en veldig hyggelig investering. Nå håper vi at de to siste årenes trend fortsetter.

Det satses fortsatt på videre drift og Bossum håper en på sikt kan oppgradere fasilitetene.

– Vi har tenkt langsiktig og det kan se ut som det betaler seg nå. Nå ønsker vi å reinvestere pengene i fremtiden slik at vi kan utbedre og utvikle banen videre, samtidig som vi kan trygge arbeidsplassene til de som jobber her.

Artikkeltags