Gå til sidens hovedinnhold

Regnbuen blir ikke den samme grunnet viruset. Vi må like fullt heie på manfoldet

Artikkelen er over 1 år gammel

27. juni feires landets største digitale Pride. Høyre-politikerne Tage Pettersen og Helge Ytterøy L’orange ber alle heise regnbueflagget.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Våre kommuner skal være et godt sted å bo, leve og jobbe for alle – uavhengig av legning eller kjønnsidentitet. Da trenger vi å vise at vi står sammen og heier på mangfoldet ved å flagge med regnbuefargene våre.

I år kan vi ikke gå i tog for å vise vår støtte, solidaritet eller pur glede for det fargerike mangfoldet av legninger og identiteter i Østfold. Regnbuen blir ikke den samme grunnet koronaviruset. Det bør ikke bety at vi skal utvise mindre støtte til alle våre innbyggere.

Det er fremdeles slik at unge opplever det som utfordrende å stå frem for skolekamerater og sine foreldre. Vi vet at det er mange som ikke tør å være seg selv og som trenger at vi ser dem. Vi må alltid stå opp for retten til å leve sitt eget liv. Friheten til å elske den man elsker, må vi hegne om for alle. Ingen er nemlig fri før vi alle er frie.

Fortsatt er dessverre «homo» det mest brukte skjellsordet i skolegården og altfor mange opplever negativ sosial kontroll hjemme eller i menigheten. Som politikere er det vår jobb å markere at vi ikke aksepterer at noen hindres fra å leve sine liv slik de er skapt og slik de ønsker. Det er vår jobb å legge til rette for gode liv til innbyggerne våre. Det krever at vi er tydelige på at alle er velkommen her hos oss.

Nettopp i år, hvor mange ikke får oppleve mangfoldet og inkluderingen gjennom en fysisk pride, er det ekstra viktig med den symbolske handlingen flagging på rådhus er. Nettopp i år, hvor ingen kan reise til storbyen å feire pride, må vi legge til rette for at alle kan oppleve den samme inkluderingen på andre måter.

Flaggstengene ved våre rådhus fortjener å vise seg i alle de fargene vi består av her i fylket. Det bør skje på vegne av alle dem som ikke har følt seg velkommen opp gjennom årene og på vegne av dem som er usikre på om vi vil akseptere dem. Høyre ønsker å vise at vi støtter den enkeltes rett til å være seg selv, og til å elske den man selv vil.

27. juni feires landets største digitale Pride og samtidig går Global Pride av stabelen digitalt. Statsminister Erna Solberg bidrar i begge. Vi oppfordrer alle regionens ordførere bidra til en inkluderende feiring ved å flagge. Flagge for den lange kampen det har vært for at alle, uavhengig av seksuell legning eller kjønnsidentitet, kan kjenne at her føler jeg meg hjemme.

Kommentarer til denne saken