Rakner alt, Ap og ordfører Nygaard, når dere vil bygge Arena Fredrikstad for enhver pris?

Lino Lubiana gjentar sin sterke skepsis til å bygge Arena Fredrikstad fordi det er så mange  offentlige oppgaver som kan avhenge av avkastning fra fylkeskommunens energiaksjer. Illustrasjon fra en tidlig idéfase: LINK/Multiconsult

Lino Lubiana gjentar sin sterke skepsis til å bygge Arena Fredrikstad fordi det er så mange offentlige oppgaver som kan avhenge av avkastning fra fylkeskommunens energiaksjer. Illustrasjon fra en tidlig idéfase: LINK/Multiconsult

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Lino Lubiana, KrF Fredrikstad: – Slik taler etter min mening ikke kloke ledere i en tid hvor andre, større samfunnsoppgaver venter.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

KrF Fredrikstad frykter at Ap og ordfører Jon-Ivar Nygård spiller høyt og risikerer Kjøkøy bru, Frederik II og Arena Fredrikstad, samtidig som ordføreren insisterer å bygge Arena Fredrikstad for enhver pris. Slik taler etter min mening ikke kloke ledere i en tid hvor andre, større samfunnsoppgaver venter.

En av hans egne ledere, fylkesordfører Ole Haabeth (også Ap) samt fylkesordførere i Buskerud og Akershus, gir i leserinnlegg Nygaard og tretten andre kommuneordførere i Østfold en klar melding at dersom Østfold Energi-inntektene fordeles på kommunene, så vil heller ikke Buskerud og Akershus skyte inn sine energipenger eller tilsvarende til fellesprosjekter, og 250 millioner kroner forsvinner ut av fylkeskassa hvert år.

Det hadde vært fint med et resonnement, ordfører, for dette virker uklokt for meg.

KrF påpekte dette i siste bystyremøte, 21. mars, og ba om protokolltilførsel for å fortsette Frederik II-prosjektet. Ordføreren glattet over KrFs innspill ved å etterlate et inntrykk av at fylkesutvalget i et vedtak dagen før, hadde trygget og roet økonomiene i fylket og kommende Viken, før Trond Svandal, Venstre, i sitt innlegg helte kaldt vann på ordførerens hode, noe fylkesordførerne, med mer kaldt vann, bekrefter – at støtte henger i en tynn tråd. «Det er ikke sabelrasling og trusler – dette er ansvarlighet – en helt logisk følge av et stort inntektstap», sier fylkesordførerne.

KrF er for å utsette Arena, og frykter at Ap er i ferd med å kjøre både Arena Fredrikstad, Frederiks II, Kjøkøy bru og mye annet i grøfta. Om Fredrikstad får ni-ti millioner pr. år i aksjeutbytte, bør de gå til annet, slik KrF Fredrikstads årsmøte nylig uttalte – eksempelvis til helse, sykehjemsplasser, sykepleierlønninger, økt kjøregodtgjørelse for syklister og andre kommunale klimatiltak.

Ap og ordfører Jon-Ivar Nygård spiller høyt og risikerer Kjøkøy bru, Frederik II og Arena Fredrikstad i uoverskuelig fremtid. Det hadde vært fint med et resonnement, ordfører, for dette virker uklokt for meg.

Rakner alt, Ap og ordfører Nygård?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken