– Vi fikk medhold i både fare for bevisforspillelse og unndragelse. Jeg kan bekrefte at vi fryktet at han ville reise ut av landet og til Syria. Jeg ønsker ikke å kommentere hvem vi mener at han eventuelt skulle reise med, sier påtaleansvarlig Anne Karoline Staff i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til VG.

23-åringen ble pågrepet i sin bolig på Greåker i Sarpsborg fredag. Politiet var på stedet i flere timer etter pågripelsen og saumfarte huset. Han er siktet for brudd på straffelovens paragraf 147d, som innebærer økonomisk eller materiell støtte til en terrororganisasjon.

– Vi vil vurdere kjennelsen, opplyser mannens forsvarer John Christian Elden til NTB.

Han kunne mandag ettermiddag ikke si noe om når de har tatt endelig stilling til om kjennelsen vil bli anket eller ikke. Norsk-pakistaneren nekter straffskyld.

Elden har tidligere sagt til TV 2 at hans klient bestrider at han har vært med i ytterliggående islamistgrupper. Ifølge advokaten har 23-åringen sagt at han har deltatt i arbeid av humanitær karakter for Røde Halvmåne.

Mannen skal ha kommet tilbake til Norge i februar med skuddskader i foten etter å ha vært i Syria. Han skal være sentral i det ekstreme islamistiske miljøet på Østlandet.

Tok beslag

Den siktede ble pågrepet fredag i hjemmet på Greåker i Sarpsborg, og politiet var på stedet i mange timer etterpå og saumfarte mannens bolig. Mannen er siktet for brudd på straffelovens paragraf 147d, som innebærer økonomisk eller materiell støtte til en terrororganisasjon.

LES OGSÅ: Sverd beslaglagt i terrorsiktedes bolig

– Han har bestridt at han har vært med i en slik organisasjon. Han har sagt at han har deltatt i arbeid av humanitær karakter for Røde Halvmåne, sier mannens forsvarer John Christian Elden til TV 2.

PST uttalte fredag at mannen allerede var siktet da han ble pågrepet fredag, men at nye opplysninger i etterforskningen mot ham utløste husransakelsen og nye avhør.

LES OGSÅ: Fredrikstad-mann terrorsiktet

23-åringen skal ha kommet tilbake til Norge i februar med skuddskader etter å ha vært i Syria. Han skal være sentral i det ekstreme islamistiske miljøet på Østlandet.

LES OGSÅ: Organiserer jihad-reiser