Et skritt nærmere Råde-pol

Råde-polet vil bli en slags mellom-pol, som kan få noe redusert åpningstid.

Råde-polet vil bli en slags mellom-pol, som kan få noe redusert åpningstid.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

5. januar gikk anbudsfristen for lokaler til det planlagte Råde-polet ut. Men hvor i Råde det blir etablert, er det enda for tidlig å si noe om.

DEL

– Vi skal ha møte og befaringsrunde med representanter fra Vinmonopolet den 11. februar. Det gleder vi oss til. Vi er minst like spente som resten av bygda på hvor og når det nye polet vil komme, sier Råde-ordfører René Rafshol til Moss Avis.

Kommunikasjonsdirektør i Vinmonopolet, Halvor Bing Lorentzen bekrefter at det er kommet inn flere forslag egnede lokaler, men at han ikke helt oversikten over hvor mange ennå.

– Vi må uansett møte kommunen før vi bestemmer oss, og ikke minst dra på befaring i Karlshus. Det skal mye til om det er åpningsklart før påske, sier Bing Lorentzen. Han understreker at de også må ta forbehold om at kommunen godkjenner lokalene polet velger å leie.

LES OGSÅ: Råde får vinmonopol

Sentralt

Da det ble søkt etter et egnede lokaler, var det med sentral beliggenhet et ekstra viktig punkt. I tillegg var det et arealønske på om lag 150 kvadratmeter. Bing Lorentzen sier de på befaringen også vil legge vekt på god publikumstilkomst, teknisk standard i forhold til Vinmonopolets behov og leievilkår.

Vinmonopolet skal i løpet av 2015 etablere 12 nye butikker i hele landet. Råde-polet vil bli en slags mellom-pol, som kan få noe redusert åpningstid med for eksempel mandagsstengt.

LES OGSÅ: Selger sprit på nettet

Artikkeltags