Gå til sidens hovedinnhold

Odd Nordstoga til Råde

Råde Parkfestival/Smaken av Råde feirer fem års jubileum

Artikkelen er over 4 år gammel

Det startet som et dugnadsprosjekt i 2012. Nå besøker 6000 mennesker Parkfestivalen i Råde. I år kommer Odd Nordstoga til Tusenårsplassen i Karlshus..

– Vi tror at fokuset på lokal mat kombinert med gode artister og det faktum at vi arrangerer på en tid på året der det verste festivalrushet har lagt seg, er årsak til denne suksessen.

13. til 15. oktober

Råde Parkfestival arrangeres i år fra den 13. til og med den 15. oktober.

Varaordfører Frederikke Stensrød (Frp), ordfører René Rafshol (H) og Satyricon-rockeren Anders Odden er blant dem som har vært med fra starten. Dette er bygdefestivalen som lokalpolitikerne er med på å arrangere. Alle partiene er representert i kulturgruppa.

- Vi skal i prinsippet ikke tjene penger på dette. Alt overskudd pløyes tilbake til festivalen, sier de.

Årets artistliste inneholder navn som Odd Nordstoga, den svenske 90-tallshelten E- Type, Morgan Sulele, Petter Katastrofe og bokbad med politimannen Eirik Jensen. Sistevnte etterforskes for korrupsjon, mener at mistankene mot ham er ubegrunnet og er ute med boka "Attentatet". Den er skrevet sammen med  Thoms Winje Øijord og blir behandlet i bokbadet på festivalen torsdag 13. oktober.

Odd Nordstoga

Odd Nordstoga-konserten går torsdag kveld.

Partypop-kongene Morgan Sulele og den lokale helten Petter Katastrofe har konsert fredag 14. oktober. Denne fredagen er viet barn og unge. I tillegg til Sulele og Katastrofe vil magikeren Alexxander og sjørøverkongen Kaptein Rødskjegg fra Moss entre scenen.

– Det store matmarkedet foregår på lørdag, forteller Frederikke Stensrød. Det har i alle år vært hennes "baby".-  Det har blitt et stort og viktig arrangement for lokal mat. Det største trekkplasteret der i år er mesterkokken Sebastian Engh fra Halden.

Han driver nå det anerkjente spisestedet Kurtisen i Halden.

Det er Råde Bondelag som arrangerer matmarkedet. Lederen – Liss Holme- fikk et lite gjennombrudd på det første matmarkedet med sine "Holmelam" som gresser på det salte beitet langs Krogstadfjorden. Noe som gir kjøttet en helt spesiell smak.

Matmarkedet "Smaken av Råde"

– Matmarkedet har gitt gjenklang utover Rådes grenserforteller Frederikke Stensrød.

Ordfører René Rafshol roser dugnadsånden under festivalen. – Hadde det ikke vært for støtten fra det lokale næringslivet og de mange frivillige som deltar ville dette ikke vært mulig, sier han.

Monica Roer leder de frivillige og både hun og Anders Odden understreker hvor viktig det er å få ungdommen med på arrangementet.

- De alkoholfrie fredagene med vekt på underholdning for barn og unge har vært veldig viktig, sier de to. - Vi merker nå at vi rekrutterer frivillige fra denne gruppa som først fikk gode opplevelser som pulikummere.

Årets Parkfestival blir en forlengelse av Råde Kulturuke som starter mandag 10. oktober. I den uka skal blant annet den store kulturprisen og byggeskikkprisen deles ut i kommunen. Saltnes får også sitt eget arrangement under festivalen - det skal arrangørene komme tilbake til.

Parkfestivalen 2016

Råde Parkfestival/Smaken av Råde foregår på Tusenårsplassen i Karlshus. fra torsdag 13. t.o.m.  lørdag15. oktober.

Er en forlengelse av Kulturuka i Råde fra mandag 10. oktober. Torsdag er det kulturkveld med Odd Nordstoga, Bokbad med Eirik Jensen.

Fredag er de unges dag med Kpt Rødskjegg, magikeren Alexxander, konsert med Morgan Sulele og Petter Katastrofe.

Lørdag er det Matmarked og konsert med eurodance helten E-Type fra Sverige.

Kommentarer til denne saken