Jeg kan si at mange unge i Råde er lei av at det ikke går noen buss mellom Saltnes og Karlshus. Du har kanskje en god venn eller en kjæreste som bor i Saltnes, og du bor i Karlshus. Den dagen du ikke har noen til å kjøre deg til denne personen, hadde det vært helt supert med buss. Bussen hadde ikke trengt til å gå hele tiden, kanskje bare en gang i timen.

Mange foreldre er lei av å måtte kjøre frem og tilbake ofte. De holder på med viktige oppgaver hjemme, og blir hele tiden avbrutt av at barna skal et sted. Dette kan irritere mange. En dag må du bli igjen på skolen, så rekker du ikke bussen hjem. Ingen av foreldrene dine er hjemme, og ingen andre kan hente deg. Hvordan skal du da komme deg hjem? Jo, da må du ta buss gjennom Sarpsborg og Fredrikstad for å komme deg tilbake til Saltnes. Eller så kan du ta tog til Fredrikstad så buss til Saltnes. Veldig tungvint. Derfor hadde buss vært perfekt.

Mange unge kan bli mer og mer utestengt fordi de aldri kommer seg dit de skal. La oss si at du bor i Saltnes, og alle vennene dine bor i Råde, og du aldri kommer deg til Karlshus fordi det ikke finnes ikke transport.

I Fredrikstad er det et bedre utvalg av kollektivtransport. Det går mange busser, og det gjør at unge kan delta mer i de aktivitetene de vil, og kommer seg lettere rundt slik at foreldrene slipper å kjøre hele tiden.