– Vi ble presset for penger

NY GENERASJON: Racha Maktabi og mannen hennes Amir Mirmotahari i mai 2011 da de overtok farens eiendommer i Fredrikstad. (Arkivfoto: Erik Hagen)

NY GENERASJON: Racha Maktabi og mannen hennes Amir Mirmotahari i mai 2011 da de overtok farens eiendommer i Fredrikstad. (Arkivfoto: Erik Hagen)

Artikkelen er over 4 år gammel

Amir Mirmotaharis fraseparerte kone sier til VG at de har blitt utsatt for pengeutpressing og trusler.

DEL

VG publiserer i dag, fredag, en ny sak om advokat og eiendomsprins i Fredrikstad, Amir Mirmotahari.

I går kveld ble det kjent at Mirmotahari skal ha planlagt å sabotere Nini Beach i Fredrikstad med stinkbomber og tamponger.

I dagens sak, som ble publisert på VG nett fredag morgen, sier Racha Maktabi (41), Mirmotaharis fraseparerte kone og selv advokat, at det har blitt utbetalt penger til utpressere.

– Jeg vet ikke hvor mye eller hvordan, sier Maktabi til VG.

Datter til Reza Maktabi

Hun er datter til nylig avdøde Reza Maktabi, som har vært en kjent eiendomsaktør i Fredrikstad. I 2011 overtok hun og Mirmotahari familiens eiendomsmasse i byen.

Racha Maktabi opplyser videre til VG at det er eks-mannen som har utbetalt pengene og at det har skjedd uten hennes kunnskap på forhånd.

Når Racha Maktabi blir spurt ut om hva hun vet om Mirmotaharis (38) forslag om å dope og kidnappe et voldtektsoffer, for at hans klient skulle gå fri i retten, svarer hun:

– Jeg synes det er forkastelig og ubegripelig. For meg er det umulig å forstå.

– Ikke møtt torpedoen

Maktabi sier også at hun ikke var vært med på noen møter med torpedoen som skal ha blitt spurt om å kidnappe et voldtektsoffer.

Samme torpedo skal også ha blitt spurt om å sabotere Nini Beach, nattklubben i Fredrikstad.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.