Synne og Maren gjennomførte uvanlig stunt: Bodde og spiste gratis på hotell

Godt mottatt. Heidi Holm ved Hotel Quality syntes det var hyggelig å hjelpe folkehøgskoleelevene Maren Ryder Lislevand og Synne Backe.

Godt mottatt. Heidi Holm ved Hotel Quality syntes det var hyggelig å hjelpe folkehøgskoleelevene Maren Ryder Lislevand og Synne Backe. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det siste døgnet har Synne Backe (18) og Maren Ryder Lislevand (19) bodd og spist gratis på Hotel Quality, med hotelledelsens velsignelse.

DEL

– For en gjestfrihet! Vi er blitt tatt imot med åpne armer, det hadde vi aldri trodd, forteller de to jentene som er fra henholdsvis Holmestrand og Kristiansand.

Utenfor komfortsonen

De er begge elever ved Sagavold folkehøgskole i Telemark. Denne uken fikk elevene ved reiselinja Global Cuba et oppdrag som garantert lå et godt stykke utenfor deres komfortsone.

– Vi ble delt opp i grupper, og ingen av oss hadde penger. Maren og jeg ble satt på et tog som endte opp i Fredrikstad. Vel fremme skulle vi åpne en forseglet konvolutt. Budskapet var enkelt: Finn et sted å bo for ett døgn og utfør en del konkrete oppgaver i byen, forteller Synne.

– Besøkte dere mange hoteller for å finne et sted å bo?

-Ja, vi besøkte de som var, men mottagelsen på Quality sto i en særklasse, forteller jentene som innrømmer at de har tøyet grensene sine. Det er ikke hver dag man ber om et gratis hotellrom.

I tråd med filosofien

Heidi Holm, culture ambassador ved Quality Hotel, er glad for at de kunne hjelpe jentene.

– De kom hit, kalde og våte. Klart de skulle få rom og mat. Stuntet deres er i tråd med vår filosofi, vi bryr oss, sier hun.

– Har du noen gang opplevd et lignende stunt?

– Nei, det har jeg ikke.

Jentene bedrev ikke dank det døgnet de bodde på hotellet.

– Vi har hjulpet til med å rydde og rigge i konferansesalen. På den måten følte vi at vi fikk betalt litt tilbake.

Lærerikt og morsomt

– Hva er tanken bak et slikt stunt?

– Det er en form for teambuilding. Reiselinja vi er en del av skal til Cuba i januar. Det blir ingen charterferie, og stuntet skal ruste oss til de utfordringer vi vil møte der nede.

– Hvordan vil dere oppsummere det siste døgnet?

– Det har veldig lærerikt – og ganske morsomt. Vi har lært en hel del om oss selv, ikke minst om betydningen av samarbeid.

I løpet av det døgnet jentene har vært i Fredrikstad, har de gjennomført en rekke små og store oppgaver. Blant annet har de vært på Isegran og sett stedet hvor tv-programmet Anno ble tatt opp. De har også besøkt St. Croix-huset, rådhuset og de har jaktet på ordfører Jon-Ivar Nygård og FB-redaktør René Svendsen.

Artikkeltags