Gå til sidens hovedinnhold

Pushet 25 og gått ut på dato?

Artikkelen er over 1 år gammel

17 prosent av de spurte bedriftslederne i Fredrikstad sa at de opplevde «meget god» tilgang på kompetent arbeidskraft i 2015. I 2018 var tallet 8 prosent, skriver Skaperne-spaltist Hege Bongard.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Flere med lang utdanning frykter at de er gått ut på dato, ifølge til Tekna sine medlemmer. Amerikansk forskning viser at en tillært ferdighet i dag, kan ha en holdbarhet på kun fem år. Hvilken betydning har dette for arbeidslivet og utvikling av arbeidsplasser?

Det er sterk sammenheng mellom kompetanse og skalering. Tilgang på relevant kompetanse er det viktigste hinderet for skalering, rapporterer bedriftene til Innovasjon Norge. Å skape nok arbeidsplasser er en utfordring også i Fredrikstad.

17 prosent av de spurte bedriftslederne i Fredrikstad sa at de opplevde «meget god» tilgang på kompetent arbeidskraft i 2015. I 2018 var tallet 8 prosent, ifølge spørreundersøkelser gjennomført av Norstat på vegne av Vekst i Fredrikstad-programmet.

Årsakene kan være flere, men ny teknologi kan endre både kompetansekrav og forretningsmodeller. En lokal bedrift investerte nylig i teknologi for flere hundre millioner kroner, noe som resulterte i at store deler av arbeidsstokkens kompetanse ikke samsvarte med nye måter å jobbe på.

På Fredrikstadkonferansen har vi gjennom flere år gitt smakebiter på aktuelle faglige temaer, som cybersikkerhet, intraprenørskap og lønnsom grønn vekst. Hver bedrift må selv prioritere hvilke emner som er viktigst for seg, og dypdykke videre.

Les også

Bare sammen kan vi skape en bærekraftig fremtid

Vi har tilbudt bedrifter dypere læring i samarbeid med akademia. I skrivende stund er vi med på tre søknader, om millionbeløp til kompetanseheving som vil komme bedriftene til gode, innenfor digitalisering, kunstig intelligens og det grønne skiftet.

Næringsliv og akademia bør knyttes tettere sammen. 75 prosent av nasjonalformuen består av nordmenns arbeidsinnsats og kompetanse. Oljeformuen utgjør tre prosent. Kompetanse er god business – uansett alder.

Men selv kunnskapsindustrien utfordres. Som med musikkbransjen, vil digitalisering gjøre noe med både tilgjengelighet og pris på utdanning, ifølge Kjell A. Nordström, som vi hørte på Fredrikstadkonferansen i fjor. Økonomen som er rangert som en av verdens fremste «management thinkers», snakket om fremtidens lederskap.

Mange store bedrifter jobber systematisk og kontinuerlig med læring. I Fredrikstad er cirka 80 prosent av bedriftene fire ansatte eller færre. Da kan kompetanseheving også handle om å skape en kultur for læringssamarbeid, ha felles læringsarenaer og å dytte hverandre litt videre.

Vi har flere arenaer hvor vi kan lære av hverandre. Snart står befaring til Barcos teknologiske «center of excellence» for tur, arrangert av nettverk for industri og teknologi i næringsforeningen. Vi skal blant annet snakke om digitalisering, produktutvikling og hva Barco vektlegger når de posisjonerer seg mot eiere i et annet land. Hva tror du det er?

PS! Kilde til flere av utsagnene i denne teksten er hentet fra episode 2 i podkasten «Verdens smarteste land», som utforsker hva som kreves for å bygge et næringsliv i verdensklasse. Lytt og lær!

PPS! Med dagens globale utfordringer, handler ikke ny kompetanse kun om egen konkurransekraft, men også om å redde liv. Kan vi la vær?

Les også

Let's make Nedre Glomma great again

Kommentarer til denne saken