Gå til sidens hovedinnhold

Pride virker mot sin hensikt – mange vil ikke bli assosiert med utageringen

Artikkelen er over 2 år gammel

Lene Yvonne Steen mener ekstreme utkledninger i Pride-paraden virker ekskluderende og gjør at det nesten er flaut å være homofil.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Med et så enormt stort fokus på utkledning, farge og dans, så skaper Pride et galt bilde av homofile som gruppe.

■ Det ekskluderer homofile, som ikke klarer å identifisere seg med bildet som blir skapt av dem i Pride-paraden.

■ Det er mange som ikke ønsker å bli assosiert med denne utageringen.

■ Det hjelper ikke på homosaken at det løper mannfolk i tanga og transer rundt i hele byen og skal representere en så stor gruppe mennesker.

■ Før var det nødvendig å reagere på homohat med å dra det helt i den andre retningen og være ganske flamboyant. I dag er homohatet og stigmatiseringen så minimal at det vil være mot sin hensikt å fremstå slik de gjør på Pride, da det gjør at det nesten er flaut å være homo.

Pressen har skyld i at fokuset blir så stort rundt disse ekstremistene. Disse fargerike folkene er mye morsommere! Vanlige mennesker som går i gata blir for kjedelig, og dette viser jo ar mangfoldet er borte ettersom det kun handler om å vise frem snåle folk. Folk står og ser og latterliggjør dette sirkusopplegget. Ungdom syntes det er vanskelig å stå frem, for de klarer ikke å gjenkjenne seg i den kategorien de ser.

I Norge har homokampen kommet langt, og fokuset bør rettes mot homofiles rettigheter i andre land, der mange fortsatt lever under ulidelige forhold. Men det hjelper ikke de torturerte i tsjetsjenske fangeleirer at det springer halvnakne menn, dragqueens og utspjåka folk i parader her altså.

Det må være andre måter å kjempe denne kampen på, for sånn som det gjøres i dag, kjemper vi en kamp som allerede er vunnet.

Bildeserie

Se bilder fra Pride-festivalen 2019

Kommentarer til denne saken