Svar til Ole Gerhard Steen i Partiet de kristne.

Pride-måneden er for de fleste ikke polariserende. Det handler om mangfold og inkludering av ulike kjønn og seksualitet, og det er noe man absolutt burde lære om fra tidlig alder. Det er også noe som det burde være i fokus på hele året og ikke bare under Pride-måneden.

Når man snakker om at barn ikke skal lære om ting som kjønn og seksualitet, og kaller det for dramatisk, er man litt på jordet. For de eneste konsekvensene av det er at barn lærer om aksept for forskjellige kjønn og seksualiteter fra tidlig av, og det er en bra ting. Barn ser ikke på å lære om slike ting som dramatisk. Men det gjør kanskje voksne kristne mennesker?

Når man snakker om likekjønnet ekteskap så må man også huske at før var det også kontroversielt med ekteskap med to forskjellige hudfarger. Men heldigvis så forandrer samfunnet seg og det spiller ikke noen rolle hvilke kjønn eller hudfarge man har lenger.

Du skriver at menneskeverdet er slik at alle skal møtes med respekt. Det inkluderer også at barn bør lære om slike ting fra ung alder og at man blir oppdratt til å respektere alle kjønn og seksualitet, og se mangfoldet vi har i samfunnet vårt. Heldigvis så er det bra aksept for mangfoldet i samfunnet, men vi er fortsatt ikke helt i mål enda. Det viser handlingene i Oslo 25. juni.

Så er det ikke lenger slik at det bare er mor, far og barn-familier og heldigvis for det. Barn trenger ikke både mor og far, og det finnes mange forskjellige bra familier der ute som ikke er innenfor mor, far og barn-familien. Det burde også kristne akseptere og barn i slike familier greier seg fortsatt helt fint.

Pride-måneden er fylt med bedrifter som skifter logo til Pride-fargene, og veldig mye annet bra. Men det er også noe som burde vært i fokus hele året. Vi har kommet langt i Norge men det er fortsatt en vei å gå.