Sanner tilfreds med lønnsoppgjøret i staten

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H)

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Oslo (NTB): – Lønnsoppgjøret i staten er innenfor rammen av frontfaget, og vi er kommet viktige skritt videre med å fornye og forbedre offentlig sektor, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H).

– Jeg er veldig fornøyd med at vi oppnådde enighet i det statlige lønnsoppgjøret., sier Sanner i en pressemelding torsdag morgen.

Fakta om lønnsoppgjøret i staten

* Lønnsoppgjøret i staten og i kommunesektoren startet 12. april. Mens kommunesektoren kom til enighet, ble det brudd i staten med tre av de fire hovedsammenslutningene.
* Mekling i statsoppgjøret startet onsdag 4. mai mellom staten og LO Stat, YS Stat og Unio Stat. Partene hadde frist til 25. mai til å bli enige. 5.440 statsansatte ville blitt tatt ut i streik om det ble brudd.
* Partene i meklingen ble enige seks timer på overtid torsdag 26. mai, og de statstilsatte får en lønnsøkning med en ramme tilsvarende frontfaget.
* Det gis et prosentvis tillegg på 1,15 prosent i generelt tillegg per 1. mai og 0,1 prosent i andre avsetninger. I tillegg avsettes 1,5 prosent per 1. juli til lokale forhandlinger. Fordelingen sentralt/lokalt er om lag 50/50.
* Et partssammensatt utvalg skal se på endringer i forhandlingssystemet i staten innen 1. februar 2017.
* Pensjonsspørsmålet stilles i bero. Det blir ingen endringer i offentlig tjenestepensjon inntil regjeringen tar et initiativ til nye forhandlinger, ifølge LO Stat. (©NTB)

Etter mekling mer enn seks timer på overtid natt til torsdag 26. mai, er staten og LO Stat, YS Stat og Unio nå enige om en ny hovedtariffavtale. Oppgjøret holdes innenfor en ramme på 2,4 prosent, i tråd med frontfaget.

– Dette har vært svært krevende forhandlinger, og alle har måttet bidra. Jeg vil gi honnør til riksmekler og partene for god og konstruktiv tone gjennom hele meklingen. Jeg er spesielt glad for at vi er enige om at det er behov for et modernisert og forenklet lønns- og forhandlingssystem i staten, og for at partene i fellesskap skal arbeide for dette, sier Sanner.

Partene er også blitt enige om å samarbeide om å utvikle et forslag til et nytt lønns- og forhandlingssystem i staten som bedre legger til rette for "at staten kan rekruttere, utvikle og beholde kompetente medarbeidere." (©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken