Gå til sidens hovedinnhold

Camilla Sørensen Eidsvold får ikke fortsette som kulturutvalgsleder

Artikkelen er over 5 år gammel

Etter fire år er det slutt. Camilla Sørensen Eidsvold (SV) får ikke fortsette som leder av kulturutvalget. – Det må du spørre Ap om, sier hun til Fredriksstad Blad.

Det er ingen bitterhet å spore i stemmen hennes, men på spørsmål om hvorfor hun ikke får fortsette, svarer Eidsvold: – Det må du spørre Arbeiderpartiet om. Jeg fikk tilbud om å være medlem av utvalget, men det ønsker jeg ikke. Da kan jeg bli den tredje ekslederen av utvalget som blir medlem, påpeker hun.

Kari Agerup (Ap) og Anita Vik (Frp) er tidligere ledere, og har i denne perioden vært medlemmer med Kari Agerup som nestleder.

– Hvem overtar etter deg?

– Det har jeg ingen anelse om. Det får du nesten spørre dem som forhandler posisjoner om. Jeg er innstilt på et annet utvalg, og har kunnskap på andre felt også, sier Eidsvold.

Fra andre kanter kommer det signaler om at det trolig er en kombinasjon av SVs svakere valg (mistet ett mandat) og Eidsvolds lederstil som er to argumenter på vektskålen for å ta fra henne ledervervet.

Ingen i Ap vil begrunne nærmere hvorfor Eidsvold mister lederklubben, fordi det er forhandlinger.

Kodekort fra 2016

Eidsvold avslutter med et par småtunge saker på dagsorden i kveldens møte. Det er en ny runde med Kode-kortet som egentlig er avviklet, men som kommunen gjerne vil ha dratt i gang igjen.

– Det er fint å gi ungdommen et kort som gjør dem mer synlige og tydelig sier at de fra 13 til 25 år er prioriterte på en del kulturtiltak. Vi kunne sikkert ha oppnådd bedre brukertall, men det er langt fra det til å kutte ut tilbudet helt. Det betyr mye for mange. Skal vi bruke penger på dette, så betyr det også at de som får støtte av kommunen må innrømme denne gruppen en rabatt på minimum ti prosent, sier Eidsvold.

Hydrogenpuslespill

Utvalget får også en sak om mulig støtte til Hydrogenfabrikken på bordet. Østfold Kunstsenter ønsker et treårig prosjekt, og ØKS ønsker seg 600.000 kroner hvert år i tre år.

Men den mener Eidsvold bør utsettes til budsjettene er lagt, og Eidsvold mener at den delen av puslespillet som ligger hos fylket også må legges ferdig først. Derfor vil det ta sin tid å få en sak til behandling.

Utvalgsmøtet 15. oktober har Eidsvold avlyst.

– Siden vi skal ha på plass det nye bystyret dagen etter, så finner jeg det litt upassende at vi skal ta økonomiske avgjørelser i det siste møtet med gammelt utvalg, sier hun.

Kommentarer til denne saken