Kulturpolitikerne utfordret på strategi

FIKK SVAR: Torild M. Nilsen utfordret kulturutvalget og fikk innovasjonsstrategi-svar.Foto: Thomas H. Arntsen

FIKK SVAR: Torild M. Nilsen utfordret kulturutvalget og fikk innovasjonsstrategi-svar.Foto: Thomas H. Arntsen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Onsdagens sakskart var unnagjort på en times tid. Og det var enstemmig idyll i kulturutvalget. Faktisk var det mest krevende å tenke innovasjon.

DEL

Torild Marie Nilsen fra seksjon for økonomi og organisasjonsutvikling brukte politikerne som prøvekluter i sin nye oppgave: Se nærmere på innovasjonsstrategien til kommunen.

– Dere er de første som skal få bryne dere på et gruppearbeid, der vi vil hente inn ideer for å starte med et innovasjonsarbeid og utvikle en strategi. Alle utvalg skal få være med og mene noe, sa Nilsen.

Gruppearbeid

Hun delte de ni politikerne i tre grupper, og svarene hun fikk etter drodling, var ryddige nok, og den tverrpolitiske enigheten var stor.

Litt kort oppsummert: «Det årnær sæ» må byttes ut en annen visjon for byen, kommunen må gi mer og bedre informasjon på tv-skjermer på kino, ferger og busser. Kommunen må vise mer åpenhet og enkelthet via nettet. (Det er ny plattform på gang i kommunen som skal gi enklere overblikk og inngang). Ansatte må videreutdannes og gis eierskap i større grad.

Kompetanse på strategisk kommunikasjon må styrkes, rekruttering må få en strategi, og kommunen må gjerne tenke som Asker; danne et kompetansesenter med en felles kultur – åpent for alle. Der kan mange tverrfaglige svar samles, og det er ikke sikkert kruttet trenger finnes opp hver gang.

Pengedryss

373.500 kroner ble administrativt tildelt kunst- og kulturtiltak for andre halvår (maks 50.000) Blant de største og femsifrede summene finner du Hovlandfestivalen 45.000, Caféteatret med forestilling i fengselet 20.000, Dansekunst i Østfold 20.000, Papirflyet City Scene 20.000, Arena Magica 16.000, Kunstutstilling under NM i skateboard 17.000, Teater4Real 16.000, Seven (Kalle Solgård) under Ord i grenseland 15.000, Vanntroa A/S til Frederiks Dag 15.000, Gamlebyen festivaldrift med gratiskonsert 14.000, Fredrikstad militærhistoriske museum 10.000, Playground Production v/Helga Aakre 10.000, Mareike Dobewall Films 10.000 og Fredrikstad-lan 10.000.

Artikkeltags