Kommentar: Oppsiktsvekkende dårlig for Fredrikstad

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Fredrikstad oppnår et oppsiktsvekkende dårlig resultat på kulturindeksen til Telemarksforskning.

Nå er en del av undersøkelsen vektlagt bruk av økonomiske midler til kultur.

Men store deler av den går også på hva slags kulturtilbud man har i en kommune.

Og det er her jeg mener det er oppsiktsvekkende hvor dårlig Fredrikstad kommer ut av målingen i forhold til forventningene.

sett litt fra siden fremstår Fredrikstad som en rik og sprudlende kulturby, med et utall arrangementer i løpet av et år.

Sammenlignet med andre østfoldbyer er kulturarrangementshyppigheten overlegen, det spirer og gror som alltid i barne- og ungdomsteatermiljøene, kinoen ble nettopp kåret til Årets kino (for 14. gang på 25 år), det nærmest florerer med festivaler og, bortsett fra at det ikke ser ut til å bli noen fylkesscene her, så er det faktisk veldig mange scener å utfolde seg på her i byen.

Men det kan alltid bli bedre. Også i Fredrikstad.

Jeg er helt enig med leder for kultur- og miljøutvalget, Atle Ottesen, i at Fredrikstad blir oppfattet som en god kulturby. Men økte bevilgninger og økt oppmerksomhet fra kommunen vil stimulere kulturlivet til å føle at det som gjøres blir satt pris på.

Da oppleves det også noe passivt med en «sånn har vi alltid gjort det her»-aktig kommentar, når det gjelder kommunen som tilrettelegger for kulturvirksomhet. Jeg vet at det er mange kulturaktører i Fredrikstad som ikke alltid opplever det slik.

selv om deler av kulturlivet i Fredrikstad sprudler, så er det viktig at kommunen viser intensjoner om å satse på og opprettholde et rikt kulturliv.

Det står ikke respekt av en 123. plass, og i tillegg et fall fra 98. plass siden 2013. Da er det en mager trøst at Sarpsborg, som burde være en sammenlignbar by, ligger helt nede på 290. plass. Heldigvis lover Ottesen at kulturbevilgningene skal økes fremover.

Forhåpentligvis resulterer det i en bedring på kulturindeksen for Fredrikstad.

Artikkeltags