Gå til sidens hovedinnhold

Politikere må gå foran – og aller helst i Pride-tog

Artikkelen er over 2 år gammel

Lars Andreassen, Fredrikstad SV, reagerer på debatten om Kjell Ingolf Ropstads rolle og posten som likestillingsminister. – Det er uakseptabelt at en ministerpost får annet navn for å slippe «homostøy».

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

La oss være klinkende klare: Vi mener at de siste dagenes debatt rundt likestillingsministerposten er uakseptabel. Alle skal ha en plass, og Fredrikstad skal være en by som er trygg å bo i for alle. Da må politikerne gå foran med et godt eksempel – og aller helst i Pride-tog.

En av våre hovedsatsinger for neste valgperiode er: Et Fredrikstad for og med alle. Vi kan ikke akseptere at mennesker hetses, trues, sjikaneres eller trakasseres. I vår lille verdensby skal alle ha plass, uavhengig av alder, nasjonalitet, bakgrunn, livssyn, legning, kjønn og interesser. Alle skal føle seg trygge når de går i Fredrikstads gater, det skal være trygt å holde kjæresten sin i hånda, og vi vil aldri godta diskriminering.

Derfor kommer vi til å være tydelige når det dukker opp saker som den om at barne- og likestillingsministeren nå skal kalles barne- og familieminister, for å slippe «homostøy». Det er uakseptabelt. Politikere er ombudsmennesker. Vi skal representere folket, og folket er alle slags mennesker. Vi skal ikke heve oss over noen, vi skal ikke bruke religion som politisk verktøy og vi skal være ydmyke i møte med ulikheter.

Men vi kan ikke tillate at ulikhetene går så langt at enkeltgrupper blir kalt for støy og blir tilsidesatt på bekostning av behovet for å løfte frem ekteskapet mellom mann og kvinne. Vi i Fredrikstad SV vil alltid kjempe for et trygt kjønns- og seksualitetsmangfold, vi vil alltid løfte regnbueflaggene våre i Pride-paraden, helt til den dagen vi ikke lenger trenger Pride. Den dagen gleder vi oss til.

Kommentarer til denne saken