– Han blir ny politimester

SJEF FOR NYTT DISTRIKT: Ifølge Dagbladet vil politimester Steven Hasseldal i Østfold bli utnevnt som politimester for nye Øst politidistrikt i statsråd på fredag.FOTO: JARL M. ANDERSEN

SJEF FOR NYTT DISTRIKT: Ifølge Dagbladet vil politimester Steven Hasseldal i Østfold bli utnevnt som politimester for nye Øst politidistrikt i statsråd på fredag.FOTO: JARL M. ANDERSEN

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Politimester Steven Hasseldal (45) i Østfold blir fredag utnevnt som politimester for det nye Øst politidistrikt.

DEL

Det er Dagbladet som skriver dette. Avisen skriver at de har fått bekreftet fra flere kilder at politimesteren i Østfold er innstilt som politimester for det nye politidistriktet, som er en realitet fra nyttår av, og at utnevnelsen vil skje av Kongen i statsråd førstkommende fredag.

Begynte i Østfold i fjor

Kommunikasjonsrådgiver Øystein Stavdal Paulsen i Østfold politidistrikt sier til Sarpsborg Arbeiderblad at Hasseldal ikke har anledning til å kommentere Dagbladets opplysninger overfor Sarpsborg Arbeiderblad onsdag formiddag.

Steven Hasseldal tok over som politimester etter Beate Gangås i begynnelsen av september i fjor. Før det hadde han vært politimester i Sunnmøre politidistrikt og han var i sin tid også landets yngste politimester.

Lang fartstid i etaten

Det var 14 søkere til jobben som Øst politidistrikts øverste leder. Av disse er fem politimestere i forskjellige deler av Politi-Norge i dag, blant annet Arne Jørgen Olafsen, som i dag er politimester i Follo – som sammen med Romerike politidistrikt og Østfold politidistrikt vil utgjøre det nye politidistriktet ved inngangen til 2016.

Steven Hasseldal har jobbet i politiet i hele sitt voksne liv. Han begynte i politiet i 1991, og har siden jobbet med det meste innen politiet. I tillegg til å jobbe på orden og etterforskning, har han vært driftsleder i UP i Agder, lensmann og de fire og et halvt siste årene som politimester – først på Sunnmøre og nå i Østfold. Han har også bakgrunn fra Forsvaret.

12 politimestere

Ifølge Dagbladet har politidirektør Reidar Humlegård innstilt disse 12 som politimestere i de nye politidistriktene:

Ellen Katrine Hætta (Finnmark), Ole B. Sæverud (Troms), Tone Vangen (Nordland), Nils Kristian Moe (Trøndelag), Ingar Olav Bøen (Møre og Romsdal), Kaare K. Songstad (Vest), Hans Vik (Rogaland), Kirsten Lindeberg (Agder), Christine Fossen (Sør-Øst), Johan Brekke (Innlandet), Jon Steven Hasseldal (Øst) og Hans Sverre Sjøvold (Oslo). Sæverud og Sjøvold er allerede utnevnt som politimestere i sine distrikter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken